23.11.2010. / 14:09

Autor: Nacional.hr

H1 telekom na mjesečnom nivou poslovao s neto dobiti

Ukupni ostvareni prihodi iz poslovanja H1 TELEKOM-a tijekom devet mjeseci ove godine iznose 99 milijuna kuna, što predstavlja porast od 17,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine

Kristian Uwe ĆurkovićKristian Uwe ĆurkovićPrema prvim i preliminarnim podacima H1 TELEKOM d.d. je prvi alternativni telekom operator koji je na mjesečnom nivou poslovao s neto dobiti, ostvarivši pritom i u trećem tromjesečju ove godine dvoznamenkastu stopu rasta prihoda, priopćili su iz te tvrtke.

H1 TELEKOM je dobit prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) u trećem poslovnom kvartalu povećao osam puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kumulativna EBITDA na kraju trećeg kvartala ove godine iznosi 16 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 2 milijuna kuna.

Ukupni ostvareni prihodi iz poslovanja H1 TELEKOM-a tijekom devet mjeseci ove godine iznose 99 milijuna kuna, što predstavlja porast od 17,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2009. godine. Neto gubitak smanjen je za 34 posto, s 10 milijuna kuna na kraju trećeg poslovnog kvartala prošle godine na 7 milijuna kuna krajem trećeg poslovnog kvartala ove godine.

Snažan zalet H1 TELEKOM-a potvrđuje i ostvarivanje neto dobiti u listopadu, koju je operator prvi puta ostvario na mjesečnom nivou. Sukladno najavama očekuje se ostvarenje neto dobiti i na razini posljednjeg poslovnog kvartala.

Nastavno na najave s početka 2010. Godine, kada je planiran ukupni prihod od 135 milijuna kuna, trenutno očekivana procijenjena realizacija od 136 milijuna kuna potvrđuje kako je primijenjeni poslovni model H1 TLEKOM-a realan i provediv.

„H1 TELEKOM kontinuirano već nekoliko mjeseci zaredom bilježi pozitivan trend rasta kako prihoda i profitabilnosti, tako i broja novih korisnika. Tijekom godine znatno smo osnažili vlastitu poziciju na telekom tržištu. Značajno smo poboljšali sve financijske pokazatelje i prvi puta ostvarili neto dobit na mjesečnoj razini, što dokazuje da H1 TELEKOM izrasta u jednog od najstabilnijih alternativnih telekom operatora. Prema dosadašnjim pokazateljima i trendovima očekujem da ćemo posljednji ovogodišnji poslovni kvartal također završiti s neto dobiti" - izjavio je Kristian Uwe Ćurković, predsjednik Uprave H1 TELEKOM-a.

H1 TELEKOM je početkom studenog na tržište lansirao najpristupačniji širokopojasni ADSL paket s neograničenim prometom - START UP. Novi Start Up paket uključuje telefonsku pretplatu i flat internet promet po najpovoljnijoj cijeni i već je sada proglašen za best buy na domaćem tržištu.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika