23.11.2010. / 14:43

Autor: Hina

Deset osumnjičenih terorista uhićeno u Belgiji, Njemačkoj i Nizozemskoj

Osumnjičeni su belgijske, nizozemske i marokanske nacionalnosti, a najmanje jedan Marokanac povezan je s Čečenijom. Policija nije rekla koliko je osumnjičenih uhićeno u pojedinoj zemlji

Islamistička teroristička ćelija, koja je planirala napad u Belgiji, uništena je nakon što je deset osoba uhićeno u Antwerpenu, Nizozemskoj i Njemačkoj, objavila je u utorak belgijska policija.

U policijskom priopćenju stoji da su u operaciji, koja je počela krajem 2009., otkrivene pripreme za napad na neodređeni cilj u Belgiji, na temelju informacija s internetskog foruma Ansar al Mujahedeen.

Druga faza istrage, koju je vodio antiteroristički sudac Philippe Van Linthout, bavila se regrutiranjem i financiranjem aktivnosti Kavkaskog emirata, radikalne islamističke separatističke skupine u ruskoj republici Čečeniji.

Osumnjičeni su belgijske, nizozemske i marokanske nacionalnosti, a najmanje jedan Marokanac povezan je s Čečenijom. Policija nije rekla koliko je osumnjičenih uhićeno u pojedinoj zemlji.

Sudac Van Linthout bi trebao kasnije u utorak odlučiti o njihovu pritvoru. Policija je objasnila da je u sklopu iste istrage više ljudi uhićeno u Španjolskoj, Maroku i Saudijskoj Arabiji.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika