23.11.2010. / 14:48

Autor: Hina

Oracle traži 1,7 milijardi dolara odštete od njemačkog SAP-a

"Softver su preuzeli i koristili, što znači da moraju za njega i platiti, bez obzira je li im koristio ili nije", konstatirao je Boies

Oracle traži odštetu od SAP-aOracle traži odštetu od SAP-aAmerička informatička tvrtka Oracle traži 1,7 milijardi dolara odštete od njemačke tvrtke SAP, čija je podružnica nedopušteno koristila Oracleov softver u propalom pokušaju preotimanja njegovih korisnika, priopćio je Oracleov odvjetnik.

"Upravni odbor i čelništvo kompanije smatraju da je ta povreda prava vrijedna milijarde dolara", kazao je David Boies u sažetku svojeg izlaganja na zaključenju trotjednog sudskog postupka.

"Softver su preuzeli i koristili, što znači da moraju za njega i platiti, bez obzira je li im koristio ili nije", konstatirao je Boies a prenosi Bloomberg.

SAP je priznao da je njegova u međuvremenu propala podružnica TomorrowNow prekršila zakon o zaštiti autorskih prava preuzimanjem Oracleovog softvera za održavanje s njegove internetske stranice. Njemački proizvođač poslovnog softvera sa sjedištem u Walldorfu tvrdi pak u svoju obranu kako u konačnici nije uspio privući veći broj korisnika, te da bi stoga šteta za Oracle trebala biti procijenjena na najviše 40 milijuna dolara.

SAP-ov odvjetnik Robert Mittelstaedt smatra da je Oracleov zahtjev "pretjeran". Slučaj je privukao dosta pozornosti zbog učinka prelijevanja na Oracleovog rivala HP, koji je nedavno za novog izvršnog direktora imenovao bivšeg SAP-ovog čelnika Lea Apothekera.

Vezane vijesti

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

SAP Forum: Znanje i tehnologija osigurat će gospodarski rast

"Objediniti znanje i tehnologije kojima će se osigurati tržišni rast" zaključci su konferencije SAP FORUM koja se održala u zagrebačkom Arena centru,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika