23.11.2010. / 16:25

Autor: Hina

Opel u ovoj godini očekuje gubitak od 1,4 milijarde eura

Prije nekoliko mjeseci GM je započeo proces dubinskog resturukturiranja Opela koji obuhvaća otpuštanje 8.000 od ukupno 46.000 europskih zaposlenka te kompanije, od čega će polovina ostati bez posla u Njemačkoj

Opel je započeo restrukturiranje tvrtkeOpel je započeo restrukturiranje tvrtkeNjemački proizvođač automobila Opel u ovoj godini očekuje 1,4 milijardu eura gubitka, kazao je čelnik te kompanije Nick Reilly u intervjuu za list Wirtschaftwoche.

"Ukupno u 2010. očekujemo gubitak od oko dvije milijarde dolara, ili 1,4 milijarde eura", kazao je Reilly u razgovoru za taj tjednik, naglasivši da je takav poslovni rezultat posljedica velikog troška restrukturiranja.

Ta je europska podružnica američke automobilske grupacije General Motors u devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna zabilježila 1,2 milijardu eura neto gubitka. Nada se da će ponovno poslovati u plusu u 2012.

Prije nekoliko mjeseci GM je započeo proces dubinskog resturukturiranja Opela koji obuhvaća otpuštanje 8.000 od ukupno 46.000 europskih zaposlenka te kompanije, od čega će polovina ostati bez posla u Njemačkoj.

Te će mjere tvrtku stajati milijardu eura u ovoj, te 500 milijuna eura u idućoj godini, kazao je Reilly.

Opel je pod brandom Vauxhall prisutan i na britanskom tržištu.

Tvrtka je već godinama u teškoćama i bilježi pad tržišnog udjela. Nasuprot tome, njezina krovna tvrtka GM prošli se tjedan vratila na tržište dionica samo 18 mjeseci nakon proglašenja stečaja i očekuje da će u ovoj godini poslovati u plusu, prvi puta od 1994.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika