10.10.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

SRBIJA IZBORI

TV DEBATA SRBIJANSKIH PREDSJEDNIČKIH KANDIDATA

Prvi put u povijesti predsjedničkih izbora u Srbiji građani su imali priliku pratiti izravno sučeljavanje stavova predsjedničkih kandidata, Vojislava Koštunice i Miroljuba Labusa. Oni su u beogradskom Medija centru, predstavili svoje programe i odgovarali na pitanja novinara.
Znatan dio dvoboja protekao je u raspravi o borbi protiv organiziranog kriminala, ali kandidati su se sporili i oko izrade novog Ustava Srbije. Miroljub Labus je objašnjavao da prijedlog Koštuničinog DSS-a za novi Ustav predviđa prevelika ovlaštenja za predsjednika, dok je Vojislav Koštunica tvrdio da bi po tom prijedlogu predsjednik imao manja ovlaštenja nego po aktualnom Ustavu.
Ipak, najzanimljiviji dio dvoboja bio je onaj uvodni u kojem su kandidati imali po pet minuta za predstavljanje svojih programa, ali su obojica sve vrijeme analizirali jedan – drugog.
Novinari su od predsjedničkih kandidata zatražili da kažu što cijene kod protukandidata pa su obojica kurtoazno izrazili međusobno uvažavanje.”Da Labusa ne cijenim ne bih ga predložio za potpredsjednika Savezne vlade”, rekao je Koštunica a zatim ga indirektno optužio za samodopadnost i egocentričnost. “Kod Koštunice cenim poštenje’’- rekao je Labus. ‘’Međutim ne sviđaju mi se ljudi koji ga okružuju i bez obzira na ishod ovih izbora, mislim da će ih morati mijenjati.
Drugi krug predsjedničkih izbora u Srbiji održat će se u nedjelju, 13. listopada.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika