23.11.2010. / 19:35

Autor: Totalsport

Eurocup: Pobjeda Cedevite u Ukrajini

Najbolji u momčadi iz Sutinskih vrela bio je Vedran Vukušić s 19 poena i 11 skokova

Vedan Vukušić (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL)Vedan Vukušić (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL)Košarkaši zagrebačke Cedevite došli su do prve pobjede u skupini D Eurocupa, drugog europskog natjecanja po kvaliteti. Momčad Aleksandra Petrovića slavila je u 2. kolu na gostovanju kod ukrajinskog Azovmaša sa 72-69.

Cedevita je sjajno otvorila utakmicu, povela sa 7-0 i 12-2 i spriječila na taj način domaćine da i u jednom trenutku budu u prednosti. Istina, vratila se momčadi iz Mariupolja na 19-20 početkom druge četvrtine, ali Zagrepčani su odgovorili serijom 10-0 i ponovno pobjegli.

Na poluvremenu su vodili sa 41-31, a Azovmaš je ponovno zaprijetio u trećoj četvrtini, došavši u jednom trenutku na 46-48. No, na ulasku u posljednju dionicu igre opet je prednost gostiju iznosila plus deset (61-51).

Petrovićeva je momčad novom serijom u prvim minutama zadnje četvrtine došla i do 67-51, ali Azovmaš je uzvratio s 11-0 i uveo utakmicu u neizvjesnu završnicu u kojoj su se Cedevitini košarkaši ipak pokazali mirnijima s crte slobodnih bacanja.

Najbolji u momčadi iz Sutinskih vrela bio je Vedran Vukušić s 19 poena i 11 skokova. Marino Baždarić je dodao 17 koševa, a blizu triple-double učinka je bio Dontaye Draper s deset poena, devet asistencija i osam skokova. Domaće je s 26 koševa i osam skokova predvodio Ramel Curry.

Spomenimo i da je ruski UNIKS u skupini A uvjerljivo nadigrao turski Banvit s 80-52. Marko Popović je za momčad iz Kazanja za 28 minuta ubacio 13 koševa (šut za dva poena 3-5, za tricu 2-4, slobodna bacanja 1-2), te dodao sedam asistencija i četiri skoka.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika