23.11.2010. / 20:30

Autor: Hina

Mladineu određeno mjesec dana istražnog zatvora

Direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinku Mladineu poslijepodne je određen jednomjesečni istražni zatvor, odlučio je sudac istrage Krešimir Devčić koji na zagrebačkom Županijskom sudu nadgleda USKOK-ovu istragu u aferi "Fimi media".

Vinko MladineoVinko MladineoDirektoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinku Mladineu poslijepodne je određen jednomjesečni istražni zatvor, odlučio je sudac istrage Krešimir Devčić koji na zagrebačkom Županijskom sudu nadgleda USKOK-ovu istragu u aferi "Fimi media".

Na ročištu koje je počelo u 16 sati, sudac Devčić je udovoljio zahtjevu USKOK-a i Mladineu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

Njegov odvjetnik Milenko Umičević izjavio je kako će se žaliti na odluku o određivanju istražnog zatvora. Potvrdio je i da je Mladineo jučer u USKOK-u iznosio obranu te da ne zna hoće li ga istražitelji zvati na novi razgovor.

Mladineo je jučer uhićen zbog sumnje da je s tvrtkom Fimi medijom Nevenke Jurak zaključivao ugovore kojima se izvlačio novac iz javnih poduzeća i ministarstava. Neslužbeno se doznaje da je u poslovnim aranžmanima s Fimi medijom"iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izvukao više od 5 milijuna kuna.

Njegovo uhićenje dogodio se istog dana kada su iznošenje svoje obrane u sjedištu USKOK-a dovršili vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak i bivši HDZ-ov rizničar i ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić, koji je glavni osumnjičenik u ovoj aferi. Nakon što su priznali da su počinili kaznena djela za koja ih USKOK tereti, oni su sinoć pušteni iz Remetinca.

Prije Mladineova uhićenja za izvlačenje novca iz javnih poduzeća i ministarstava USKOK je osumnjičio 13 osoba, a šteta se nakon nekoliko proširenja istrage popela na više od 80 milijuna kuna.

Od svih osumnjičenih u aferi "Fimi media" u Remetincu su, osim Mladinea, još jedino član HAC-ove Uprave za financije Josip Sapunar, bivši direktor autoceste Rijeka - Zagreb Zlatko Korpar i dva bivša predsjednika uprave HAC-a Mario Crnjak i Jurica Prskalo. Zbog sumnje da su iz HAC-a izvukli 26 milijuna kuna istražni im je zatvor određen 18. studenoga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika