23.11.2010. / 21:10

Autor: Totalsport

Rekord: Hokejaši Straubinga do pobjede nakon 42. penala

Pucanje penala je tako moralo biti nastavljeno, a oba su sastava ponovno bila uspješna u 18. i 20. seriji, da bi napokon u sljedećoj rundi gosti došli do trijumfa

Pobjeda je ostvarena tek nakon 42. penalaPobjeda je ostvarena tek nakon 42. penalaSvjetski rekord u broju izvedenih kaznenih udaraca vidjelo je u nedjelju oko 5000 gledatelja u Münchenu gdje su hokejaši istoimenog domaćeg kluba poraženi od Straubinga u 24. kolu njemačkog prvenstva.

Regularni dio utakmice i produžetak završili su rezultatom 4-4, a potom je uslijedila najduža serija penala u povijesti hokeja na ledu. Straubing je na koncu slavio nakon 42. izvedenog udarca, odnosno nakon 21 serije!

Obje su momčadi postigle golove u trećoj seriji, potom i u 14., a odluka je umalo pala u 17. rundi, ali su suci nakon pregleda video-snimke poništili pogodak Stephanea Juliena (München) jer se ispostavilo da pak nije u potpunosti prešao crtu.

Pucanje penala je tako moralo biti nastavljeno, a oba su sastava ponovno bila uspješna u 18. i 20. seriji, da bi napokon u sljedećoj rundi gosti došli do trijumfa. Pogodio je Eric Meloche, dok je za domaće neprecizan bio spomenuti Julien.

Rekord je dosad držala utakmica NHL lige u kojoj su New York Rangersi 25. studenoga 2005. u Madison Square Gardenu u 15. seriji, odnosno nakon 30. penala, došli do pobjede nad Washington Capitalsima.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika