23.11.2010. / 21:50

Autor: Totalsport

Federer: Čudno je kako sam lako pobijedio

Federer nakon dva kola ima dvije pobjede bez izgubljenog seta i samo je mali korak do plasmana u polufinale

Roger FedererRoger FedererLakoća kojom je svladao Andyja Murrayja (6-4, 6-2) u 2. kolu skupine B ATP Finalsa u Londonu ostavila je u nevjerici i samog Rogera Federera...

Poznato je da škotski tenisač ne leži previše švicarskom genijalcu, o čemu je svjedočilo i osam pobjeda u njihovih 13 međusobnih dvoboja do današnjeg. A uz to, nijedna od pet Federerovih pobjeda nije bila uvjerljiva poput ove koja se u utorak dogodila u O2 Areni.
O dominaciji drugog tenisač svijeta dovoljno će reći podatak da je na svome servisu u cijelom meču izgubio samo osam poena.

- To je prilično čudno. Andy ima dobar retern, jedan od najboljih na svijetu, tako da je neobično da sam izgubio toliko malo poena na svome servisu - rekao je Federer.

- Znao sam koliko je teško igrati protiv Andyja tako da sam iznenađen ovim rezultatom. No, dakako, sretan sam načinom na koji sam igrao danas - dodao je Švicarac o meču koji je s tribina promatrao i ponajbolji nogometaš svih vremena Diego Maradona.

Murray je očekivano bio vrlo kritičan prema svojoj igri.

- Reternirao sam loše, servirao sam loše, napravio sam više pogrešaka nego što je normalno. A protiv Federera se tako ne može do pobjede - jadao se Škot.

Federer nakon dva kola ima dvije pobjede bez izgubljenog seta i samo je mali korak do plasmana u polufinale.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika