24.11.2010. / 07:20

Autor: Hina

RTE: EU i MMF planiraju pomoći Irskoj sa 85 milijardi eura kroz tri godine

Europska Unija i Međunarodni monetarni fond planiraju pomoći Irskoj sa 85 milijardi eura kroz tri godine, a sredstva će biti namijenjena pokriću proračunskog deficita i dokapitalizaciji banaka, objavila je u utorak navečer irska javna televizija RTE.

Irska će dobiti izdašnu međunarodnu pomoćIrska će dobiti izdašnu međunarodnu pomoćEuropska Unija i Međunarodni monetarni fond planiraju pomoći Irskoj sa 85 milijardi eura kroz tri godine, a sredstva će biti namijenjena pokriću proračunskog deficita i dokapitalizaciji banaka, objavila je u utorak navečer irska javna televizija RTE.

RTE je navela da će se sa 48 milijardi eura financirati proračunski deficit u sljedeće tri godine, od 15 do 20 milijardi potrošit će se na dokapitalizaciju banaka, dok je još 20 milijardi eura predviđeno za krizne situacije u bankarskom sektoru.

Irsko ministarstvo financija odbacilo je tvrdnje koja je objavila javna televizija, kazavši kako su one preuranjene, te da se još uvijek pregovara o paketu pomoći, te da bi to moglo potrajati oko dva tjedna.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika