24.11.2010. / 12:54

Autor: Nacional.hr

Sanader predao imovinsku karticu: Manja plaća, veći honorari i grob

Sanader je svoju imovinu povećao za jednu nekretninu - grobno mjesto u Zagrebu koje će dijeliti sa suprugom Mirjanom

Ivo SanaderIvo SanaderBivši premijer, a sada nezavisni zastupnik Ivo Sanader čekao je do posljednjeg trenutka kako bi predao svoju imovinsku karticu. Podsjetimo, svaki je saborski zastupnik dužan podnijeti imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa u roku od 30 dana od stupanja na dužnost.

Sanader je u ponedjeljak u večernjim satima još uvijek čekao "posljednje podatke", kako bi "podnio potpunu imovinsku karticu". Tako je kartica do Povjerenstva stigla poštom danas u prijepodnevnim satima.

U odnosu na prethodnu imovinsku karticu koju je Sanader podnio prilikom stupanja na dužnost premijera u drugom mandatu malo se stvari promijenilo. Plaća mu je manja, no honorari od drugih poslova koje radi poput predavanja na različitim konferencijama su veći.

Zanimljivo je i da je Sanader u protekle četiri godine kupio još jednu nekretninu. Točnije radi se o grobnom mjestu u Zagrebu koje dijeli sa suprugom Mirjanom.

Ekskluzivno: Prava imovinska kartica odbjeglog premijera

Od ostalih podataka, izdvajaju se podaci o vlasničkim udjelima u trgovačkim društvima. Tako je stekao 47,5 postotni udio u tvrtki Alia Savjet, a istovjetni udio ima i u tvrtki Perbujac d.o.o. Većinski je vlasnik i tvrtke Prima Cons. Gmbh sa sjedištem u Innsbrucku.

Vlasnik Alia Savjeta, koja navodno unajmila i preuredila velik prostor zgradi na adresi Šarengradsaka 1, Sanaderov je bivši savjetnik Steven Brkich, za kojega se otprije tvrdilo kako je već duže vrijeme poslovni partner bivšeg premijera. Zanimljivo da je i tvrtka Perbujac prijavljena na istoj adresi.

Kartica koja je obilovala neistinama

Sredinom prošle godine tjednik Nacional objavio je istraživački tekst u kojem su detaljno analizirani podaci iz završne imovinske kartice koju je bivši premijer, odlazeći s tadašnje funkcije, predao Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Utvrđeno je kako ta kartica sadrži netočne podatke: Sanader je navodio nekretnine koje nisu njegove, a prešućivao kolekcije umjetnina i satova koje nesporno posjeduje.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika