24.11.2010. / 13:59

Autor: Andrea Belin

Prirodni lijekovi: 4 preparata za zdrav i besprijekoran izgled

Jabučni ocat, med i maslinovo ulje samo su neki od pripravaka koje svakodnevno koristite u kuhinji, a osim što popravljaju okus vašim omiljenim namirnicama, ovim pripravcima možete ukloniti i neke ozbiljnije tegobe

Maslinovo ulje uklanja crveniloMaslinovo ulje uklanja crveniloZbog hladnog zraka i ostalih negativnih utjecaja izvana, koži je tijekom zimskih mjeseci potrebna dodatna njega.

Umjesto skupocjenim preparatima, kožu možete njegovati nekim sastojcima koje zasigurno imate kod kuće, primjerice maslinovim uljem, medom, prenosi portal ordinacija.hr. Osim osnovne njege, domaćim pripravcima možete ukloniti i neke ozbiljnije tegobe!

Jabučni ocat
Jabučni ocat osim što je jedan od najboljih saveznika u borbi s masnim naslagama, ova tekućina intezivnog mirisa koju koristimo za pripremu salate, pomaže pri uklanjanu masnica.

Med
S obzirom da sadrži gotovo sve sastojke koji su potrebni za zdravlje organizma, ovaj sladak gusti sok koristi se i za zacjeljivanje rana.

Maslinovo ulje
Ljekovita svojstva maslinovog ulja sežu daleko u povijest, a osim što sprečava rizik od mnogih opakih bolesti, koristi se u borbi protiv ekcema. Samo nekoliko kapi maalinovog ulja ukloniti će svako crvenilo ili promjenu na svim tipovima kože.

Limunov sok
Limunov sok jedan je od najvećih neprijatelja starenja. Ukoliko na koži primijetite tamne mrlje, na te dijelove nanesite kriške limuna i držite oko 15 minuta.

Stevia - zelena biljka koji jamči zdravlje i savršenu liniju

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika