24.11.2010. / 17:38

Autor: Nacional.hr

Serijal istraživačkih priča na portalu Nacional.hr

Na portalu Nacional.hr pročitajte priču novinarke Doroteje Nikolove o ženama iz zapadne Europe koje u potrazi za surogatskim majkama putuju u Ukrajinu i druge zemlje ove regije

Portal Nacional.hr donosi vam seriju istraživačkih priča, koje ćemo svakodnevno objavljivati tijekom slijedećih tjedan dana, počevši od ovog četvrtka. Riječ je o opsežnim člancima nastalim nakon višemjesečnih istraživanja novinara iz područja nekoliko zemalja jugoistočne Europe i Europske unije.

Svi tekstovi su rezultat programa Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost, inicijative fondacija Robert Bosch i ERSTE, u suradnji s Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN). Novinari stipendisti, koji su radili na ovim pričama, istraživali su brojne probleme s kojim se u posttranzicijskim okolnostima suočavaju stanovnici ovog dijela Europe. U sedam tema koje ćemo na ovom mjestu objaviti, tako među ostalim možete čitati potresne ispovijesti zlostavljanih žena s područja Balkana, analizu porasta ovisnosti o tabletama u zemljama jugoistočne Europe, reportažu o ratnim udovicama koje okolina ne podržava u njihovom nastojanju da nastave sa svojim životom, priču o tome kako se prikriva zlostavljanje u Srpskoj pravoslavnoj crkvi i druga potresna otkrića novinara koji su sudjelovali u ovom projektu.

Sutra na portalu Nacional.hr pročitajte priču novinarke Doroteje Nikolove o ženama iz zapadne Europe koje u potrazi za surogatskim majkama putuju u Ukrajinu i na Balkan.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika