24.11.2010. / 15:57

Autor: Nacional.hr

Incident u Europskom parlamentu: Britanski zastupnik dobacivao nacističke parole

Godfrey Bloomu ovo nije prvi skandal, 1985. godine izjavio je kako je globalno zatopljenje mit i molio za potonuće Greenpeaceovog broda Rainbow Warrior. Godine 2004. rekao je kako niti jedan vlasnik male tvrtke, koji drži do sebe, ne bi zaposlio ženu koja je trudna

Godfrey Bloom (foto: Reuters)Godfrey Bloom (foto: Reuters)Govor Martina Schulza, zastupnika njemačke Socijal-demokratske stranke u europskom parlamentu, prekinuo je njegov kolega zastupnik Godfrey Bloom iz britanske UK Independence Party (UKIP) dobacivši mu nacističku parolu "Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer" ("Jedan narod, jedno carstvo, jedan vođa").

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek odmah je prekinuo raspravu o ekonomskoj krizi u Irskoj i izbacio Godfrey Blooma iz dvorane, a kaznit će ga se novčano i disciplinski.

UKIP u svom političkom programu traži povlačenje Britanije iz EU, zagovara liberalno konzervativne stavove i antinacizam. UKIP ima 12 zastupnika u europskom parlamentu, a Godfrey Bloom zastupa regije Yorkshire i North Lincolnshire. Godfrey Bloomu ovo nije prvi skandal, 1985. godine izjavio je kako je globalno zatopljenje mit i molio za potonuće Greenpeaceovog broda Rainbow Warrior. Godine 2004. rekao je kako niti jedan vlasnik male tvrtke, koji drži do sebe, ne bi zaposlio ženu koja je trudna.

Vezane vijesti

'Ulazak Hrvatske dobar je znak za EU'

'Ulazak Hrvatske dobar je znak za EU'

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju, koja je sada u dubokoj političkoj i gospodarskoj krizi, dobar je znak samoj Uniji da može prevladati tu krizu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika