24.11.2010. / 16:15

Autor: Kristina Gaćarić

Interface - 03. i 04. prosinca u ZeKaeM-u

Predstava u kojoj sudjeluje osam plesača za polazišnu točku istraživanja uzima odnos virtualnog i realnog u našem iskustvu suvremenosti

U Zagrebačkom kazalištu mladih 3. i 4. prosinca povodom četrdesete obljetnice Zakrebačkog plesnog ansambla u koreografiji Snježane Abramović, umjetničke voditeljice ZPA, bit će izvedena predstava Interface.

Predstava u kojoj sudjeluje osam plesača za polazišnu točku istraživanja uzima odnos virtualnog i realnog u našem iskustvu suvremenosti. Predstava kreće od činjenice da je granica suvremenog ljudskog iskustva virtualnog i realnog sve poroznija, a iskustvo realnosti vrlo lako može postati ultimativnom iluzijom.

Interface preuzima svjetove kompjuterskih igara, njihov grafizam i funkcije, baveći se načinom na koji iskustvo virtualnog afirmira nove potencijale razmišljanja o našim identitetima koji su ponekad lažni, ponekad fetišistički, dakle o mnoštvu identiteta koje čovjek nosi u sebi. Predstava propituje što iskustvo virtualnog donosi plesu, prvenstveno senzornom, perceptivnom kazališnom činu. Dramaturg je Saša Božić, a kostimografiju je radila Emina Tataragić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika