24.11.2010. / 19:05

Autor: Hina

Odjeci Tadićevog posjeta Zagrebu: 'Neka ovo bude nova stranica zajedničke povijesti'

Službeni posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Hrvatskoj, drugi njegov boravak u Hrvatskoj u mjesec dana, te njegovi susreti s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, predsjednicom vlade Jadrankom Kosor i drugim hrvatskim dužnosnicima jedna je od vijesti dana o kojoj srbijanski mediji u srijedu opširno izvještavaju.

Boris Tadić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Boris Tadić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Službeni posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Hrvatskoj, drugi njegov boravak u Hrvatskoj u mjesec dana, te njegovi susreti s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, predsjednicom vlade Jadrankom Kosor i drugim hrvatskim dužnosnicima jedna je od vijesti dana o kojoj srbijanski mediji u srijedu opširno izvještavaju.

Predsjednici dviju država prioritetnim su, kako se navodi u izvješćima srbijanskih medija, istaknuli rasvjetljavanje sudbina nestalih osoba, dok je nakon Tadićeva sastanka s Kosor najavljen novi trilateralni sastanak Hrvatske, Srbije i Slovenije u Beogradu.

Srbijanska državna televizija RTS prenosi kako su predsjednici Srbije i Hrvatske ocijenili da je postignut napredak u rješavanju problema povratka izbjeglih i njihova stambenog pitanja te da su zaključili kako će u ubuduće prioritet dviju država biti rasvjetljavanje sudbina nestalih.

Tijekom svog prvog službenog posjeta Hrvatskoj Tadić je, konstatirajući kako je između dviju država bilo nesporazuma, ratnih razaranja i žrtava, upućene isprike ocijenio iznimno značajnim korakom za njihove ukupne odnose, prenosi RTS na svom službenom internetskom portalu.

Tadić je, dodaje se, razgovarao i s predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor, te u Zlatnu knjigu u Banskim dvorima, sjedištu hrvatske vlade, upisao: "Neka ovo bude nova stranica zajedničke povijesti".

Kosor i Tadić: Napravili smo velik i značajan napredak u našim međusobnim odnosima

Tadić u Zagrebu: Treba riješiti pitanje nestalih osoba, bez toga nema pomirenja

Portal B92 izvješćuje kako je srbijanski predsjednik posjetio Hrvatsku tri puta u manje od godinu dana, te da je, nakon zajedničkog boravka u Opatiji i Vukovaru, predsjednik Josipović ugostio Tadića u svojoj rezidenciji na Pantovčaku.

Kako javlja agencija Beta, premijerka Kosor i predsjednik Tadić nakon sastanka u hrvatskoj vladi izjavili su da postigli politički dogovor o načelima na kojima će se temeljiti trajno rješenje stambenog zbrinjavanja srbijanskih izbjeglica iz Hrvatske.

U sljedećim mjesecima će, kako su najavili Kosor i Tadić, njihovi suradnici i stručnjaci raditi na organiziranju međunarodne donatorske konferencije u svrhu trajnog rješenja stambenog pitanja izbjeglih, navodi Beta.

Agencija Tanjug prenosi reakcije zastupnika vladajuće većine u Skupštini Srbije, u kojima se Tadićev dvodnevni posjet Hrvatskoj ocjenjuje iznimno značajnim za poboljšanje odnosa između dviju zemalja i stabilnost u regiji.

Predsjednica srbijanskog parlamenta Slavica Đukić Dejanović sastanak dvojice predsjednika ocijenila je “ohrabrujućim“ za stabilnost u susjedstvu, pohvalivši ih što rade za sadašnjost i budućnost te rješavaju bitna pitanja radi boljeg života građana obeju država.

Oporbene Srpska radikalna stranka i Nova Srbija, kako dodaje Tanjug, Tadićev posjet Zagrebu ocijenile su protivnim srbijanskim interesima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 24.11.10. 20:49

taditc rules. tcmarko sucks.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika