24.11.2010. / 19:30

Autor: Hina

Peres: Ukrajina može pridonijeti miru između Izraela i Palestine

Ukrajina bi mogla znatno pridonijeti rješenju sukoba na Bliskom istoku, izjavio je izraelski predsjednik Shimon Peres na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Kijevu s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem, izvijestila je agencija Ukrinform.

Shimon Peres i Viktor Janukovič (Foto: Reuters)Shimon Peres i Viktor Janukovič (Foto: Reuters)Ukrajina bi mogla znatno pridonijeti rješenju sukoba na Bliskom istoku, izjavio je izraelski predsjednik Shimon Peres na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Kijevu s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem, izvijestila je agencija Ukrinform.

Peres je rekao da, za razliku od Izraela, Ukrajina održava dobre odnose s mnogobrojnim arapskim državama. "Naše je mišljenje da je to vrlo mudra politika, a i mi bismo željeli održavati prijateljske odnose s mnogima od njih. S obzirom na to da su naši odnosi s Ukrajinom vrlo dobri, ta bi zemlja mogla pregovarati s objema stranama. To bi bio velik doprinos", kazao je.

Peres je također izjavio da je Ukrajina više puta javno iznijela svoje stajalište o stanju na Bliskom istoku, uključujući i ono o palestinskoj državi te o uspostavi mira između Izraela i Palestine. "S obzirom na tu činjenicu Ukrajina bi mogla znatno pridonijeti tome procesu", rekao je, dodavši kako Izraelci nisu u sukobu s Libanonom, već je riječ o sukobu unutar Libanona, a prouzročio ga je Hezbolah. Izraelski je predsjednik kazao i kako je Janukovič predložio produbljenje suradnje na humanitarnom području.

Iduće bi godine Izrael i Ukrajina trebali zaključiti sporazum o slobodnoj trgovinskoj zoni, kazao je još Janukovič, istaknuvši kako je ovogodišnja trgovina između dviju zemalja porasla za više od trećine. Također je rekao da je Ukrajina zainteresirana za izraelsko iskustvo, kada je riječ o telekomunikacijama, komunikacijama, sigurnosnim sustavima, razvoju infrastrukture, što će biti od velike važnosti za UEFA-u, s obzirom na održavanje Europskog nogometnog prvenstva u toj zemlji 2012.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika