25.11.2010. / 10:18

Autor: Totalsport

ATP Finals: Nadal i leće jači od Đokovića

Pobijedio je prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića 7-5, 6-2 u drugom dvoboju drugog kola skupine A ATP Finalsa te zasjeo na čelo ljestvice s dvjema pobjedama

Rafael NadalRafael NadalRafael Nadal došao je do druge pobjede na završnom turniru najbolje osmorice tenisača godine koji se igra u londonskoj O2 Areni...

Pobijedio je prviog tenisača svijeta Novaka Đokovića 7-5, 6-2 u drugom dvoboju drugog kola skupine A ATP Finalsa te zasjeo na čelo ljestvice s dvjema pobjedama.

Bila je to 16. pobjeda u 23. dvoboju dvojice ponajboljih svjetskih tenisača. Igrali su prvi put od finala US Opena, kada je također slavio Španjolac.

Vrlo su bitan čimbenik u Srbinovu porazu, kako se čini, odigrale leće, s kojima je Đoković imao ozbiljnih problema, te je velik dio meča odigrao iziritiranih očiju. Prije osmog je gema prvog seta ukapao oči, da bi potom, kod 4-4, otišao u svlačionicu na podužu pauzu. Poveo je ipak 5-4 na svom servisu, a potom izgubio tri gema zaredom dopustivši Španjolcu osvajanje prvog seta.

Nakon njega Đoković se vodom polio po očima te se ljutito nabacio flašom. Tada je živce izgubio i Nadal, kojem nije bilo jasno što se događa, pa se žalio sucu. Nesporazum je napokon riješen na kraju meča, kada je Đoković objasnio suparniku kakvih je problema imao.

Zbog evidentnih problema s vidom Đoković je vrlo brzo izgubio sva četiri uvodna gema drugog seta za 4-0 Nadalovo vodstvo. Završilo je 6-2 pobjedom Nadala.

U dvobojima posljednjeg kola Nadal će u petak igrati protiv Berdycha, a Đoković protiv Murrayja.

ATP Finals, 2 kolo, skupina A:

Berdych (6) - Roddick (8) 7-5, 6-3

Nadal (1) - Đoković (3) 7-5, 6-2

Redoslijed: 1. Nadal 2-0 (4-1), 2. Đoković 1-1 (2-2), 3. Berdych 1-1 (2-2), 4. Roddick 0-2 (1-4)

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika