25.11.2010. / 10:29

Autor: Hina

Mediji u BIH: Tadićev posjet Hrvatskoj ohrabrenje i za Bosnu i Hercegovinu

Posjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Hrvatskoj i jačanje suradnje i povjerenja između dviju država vijest je koja se u četvrtak našla na naslovnicama većine dnevnih listova u Bosni i Hercegovini uz ocjenu kako je to još jedan značajan doprinos poboljšanju općeg stanja u regiji.

Boris Tadić i Ivo JosipovićBoris Tadić i Ivo JosipovićPosjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Hrvatskoj i jačanje suradnje i povjerenja između dviju država vijest je koja se u četvrtak našla na naslovnicama većine dnevnih listova u Bosni i Hercegovini uz ocjenu kako je to još jedan značajan doprinos poboljšanju općeg stanja u regiji.

Mediji u BiH posebice ističu kako su Tadić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović suglasni da se mora otkriti sudbina svih nestalih tijekom rata.

"Ivo Josipović poručio Borisu Tadiću u Zagrebu: Bez otkrivanja sudbine nestalih nema pomirenja", naslov je kojim je uz veliku fotografiju dvojice predsjednika sa svečanog dočeka u Zagrebu svoje čitatelje o ovom događaju na prvoj stranici izvjestilo "Oslobođenje".

Opširno izvješćujući o prvom danu Tadićeva službenog posjeta Hrvatskoj, list kao kuriozitet izdvaja izjavu srbijanskog predsjednika kako bi konačni uspjeh u normalizaciji odnosa dviju država možda mogao biti zajednički udžbenik povijesti makar on imao i neka različita poglavlja.

"Oslobođenje" važnom ocjenjuje i najavu održavanja donatorske konferencije kojom bi se osigurala sredstva za trajno rješavanje pitanja izbjeglica i konačno riješio problem povratka.

I banjolučke "Nezavisne novine" o Tadićevu su boravku u Zagrebu izvijestile na gotovo identičan način kao i sarajevski dnevnik.

I taj list, uz veliku fotografiju dvojice predsjednika, na naslovnici navodi kako su Tadić i Josipović konstatirali da traženje nestalih mora biti zajednički prioritet.

List posebice izdvaja poruku predsjednika Josipovića da će Hrvatska biti uporni zagovaratelj pristupanja Srbije Europskoj uniji kao i Tadićevu želju da ovaj posjet predstavlja novu stranicu zajedničke povijesti.

"Dnevni avaz" na 21. stranici rutinski je izvijestio o Tadićevu posjetu Zagrebu izostavivši pritom bilo koju izjavu.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika