25.11.2010. / 11:23

Autor: Nacional.hr

Kopriva i eukaliptus - najbolji prirodni lijekovi za bronhitis

Odlazak liječniku bi u takvim situacijama trebao postati obavezan, no simptome bronhitisa moguće je ukloniti i nekim prirodnim preparatima

Prehlada je uobičajena bolest za ovo doba godine, međutim kada se osim začepljenog nosa počnu javljati simptomi poput povišene temperature, kašlja i boli u prsima, najvjerojatnije je riječ o bronhitisu.

Postoje dvije vrste bronhitisa, akutni i kronični. Bez obzira o kojoj se vrsti radi, odlazak liječniku bi u takvim situacijama trebao postati obavezan, no simptome ove bolesti dišnog sustava moguće je ukloniti i nekim prirodnim preparatima, piše ordinacija.hr.

Kao najbolja sredstva protiv bronhitisa spominje se ulje eukaliptusa i kopriva. Naime, ulje eukaliptusa je najbolje sredstvo za iskašljavanje. Međutim osim ulja, ljekoviti dio je i njegovo lišće koje se dodaje mješavinama čajeva protiv šećerne bolesti i živčanih bolesti.

Ulje eukaliptusa se nalazi i u sastavu različitih preparata koji pomažu kod reumatskih oboljenja. U posljednje vrijeme protiv bronhitisa se koristi i kopriva, odnosno sok koji se dobiva iz njezinog lišća i korijena.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika