25.11.2010. / 12:59

Autor: Hina

SAD i Južna Koreja planiraju vježbu: Kina se protivi 'vojnoj provokaciji' na Korejskom poluotoku

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hong Lei u srijedu je izjavio kako Kina "izražava zabrinutost" zbog najavljenih planova o zajedničkoj pomorskoj vojnoj vježbi SAD-a i Južne Koreje u nedjelju

Prizori iz Korejskog poluotoka od srijede (Reuters)Prizori iz Korejskog poluotoka od srijede (Reuters)Kineski premijer Wen Jiabao izjavio je da se njegova vlada protivi "bilo kakvoj vojnoj provokaciji" na Korejskom poluotoku te je obje strane pozvao da njihove vježbe budu "maksimalno suzdržane", izvijestili su u četvrtak državni mediji.

"Kina se u potpunosti posvetila održavanju mira i stabilnosti na Korejskom poluotoku te se protivi vojnim provokacijama u bilo kojem obliku", rekao je Wen tijekom razgovora u Moskvi s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim.

"S obzirom na aktualne ozbiljne i kompleksne okolnosti, sve bi strane trebale biti maksimalno suzdržane, a međunarodna zajednica trebala bi se više angažirati na ublažavanju nastalih napetosti", kazao je.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hong Lei u srijedu je izjavio kako Kina "izražava zabrinutost" zbog najavljenih planova o zajedničkoj pomorskoj vojnoj vježbi SAD-a i Južne Koreje u nedjelju. Washington je najavio sudjelovanje u vježbama i nosač zrakoplova na nuklearni pogon.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 25.11.10. 14:26

U naslovu treba da stoji Juzna Koreja, ispravite to.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika