25.11.2010. / 13:19

Autor: Nacional.hr

Đumbir - otkrivamo sva ljekovita svojstva ovog neuglednog korijena

Ukoliko se još uvijek niste uspjeli riješiti masnih naslaga i već mjesecima se trudite smršaviti, ali vam nekako ne uspijeva, vrijeme je da pojačate konzumaciju đumbira... Međutim, to je samo jedna u nizu pozitivnih karakteristika ovog začina

Đumbir se koristi u kuhinji već dugi niz godina, kako u pripremi slatkih tako i slanih jela, međutim još uvijek postoje osobe koje najviše vjeruju 'tradicionalnim' začinima.

No, ukoliko imate problema s masnim naslagama i već mjesecima se trudite smršaviti, ali vam nekako ne uspijeva, vrijeme je da pojačate konzumaciju ovog neuglednog korijena. Ostala pozitivna svojstva donosimo u nastavku!

Topi masne naslage
Kako biste uklonili masne naslage, ne bi bilo loše da jutarnji ritual ispijanja kave zamijenite zelenim čajem s đumbirom. Za jednu šalicu potrebna vam je jedna žlica zelenog čaja, malo limunovog soka i maleni komad đumbira. Najprije isjeckajte đumbir i pomiješajte sa zelenim čajem i sve zajedno prelijte vrućom vodom.

Đumbirom protiv mučnine
Ukoliko imate problema s probavom, ananas, zeleno povrće, đumbir i ljute papričice ne smijete izostaviti iz prehrane. Naime, đumbir pomaže protiv mučnina. Žene u Kini ga u te svrhe koriste u prvim mjesecima trudnoće.

Prevencija protiv raka debelog crijeva
Žuti pigment kurkumin jedan je od sastojaka đumbira, a upravo on štiti od raka debelog crijeva.

1. Blagotvorno utječe na dišni sustav
2. Snižava razinu kolesterola
3. Poboljšava pamćenje

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika