25.11.2010. / 16:32

Autor: Nacional.hr

Engleska kraljica Elizabeta II u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Kraljica je odala počast osnivaču i bivšem predsjedniku UAE-a, Sheikhu Zayedu bin Sultan al-Nahyanu u džamiji koja nosi njegovo ime, a pridružili su joj se britanski tajnik za vanjske poslove William Hague i njegova žena Ffion

Elizabeta II Elizabeta II Engleska kraljica Elizabeta II zajedno s vojvodom od Edinburgha stigla je u Abu Dhabi, u sklopu svojeg petodnevnog posjeta Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), izvještava BBC.

U kraljevskoj viziti nalazi se i vojvoda od Yorka, princ Andrew, koji je svoju majku dočekao na aerodromu. Kraljicu Elizabetu dočekao je i krunski princ Abu Dhabija, Sheikh Mohammed bin Zayed i nekoliko ministara UAE-a. Kraljica je odala počast osnivaču i bivšem predsjedniku UAE-a, Sheikhu Zayedu bin Sultan al-Nahyanu u džamiji koja nosi njegovo ime, a pridružili su joj se britanski tajnik za vanjske poslove William Hague i njegova žena Ffion. Kraljica je zadnji put posjetila Emirate 1979. godine kao gošća sada pokojnog Sheikha Zayeda bin Sultan al-Nahyana, a ovaj posjet poglavara engleske crkve UAE-u i džamiji samo je nadogradnja već postojećeg vjerskog i kulturnog dijaloga između dvije zemlje, stoji u izjavi britanske ambasade.

Princ Andrew se veseli vjenjčanju Princa Williama i Kate Middleton slijedećeg aprila i izjavljuje kako su proteklih četrdesetak godina ekonomske veze s UAE bile čvrste, ali nova britanska vlada je zabrinuta za ovu regiju gledano kroz ekonomska ulaganja i poslovne prilike. UAE sastoje se od sedam država koje su se ujedinile 1971. godine, nakon kraja protektorata i zavisnosti od Britanije. Kraljica će na dva dana posjetiti i državu Oman.

Vezane vijesti

Novi visinski rekord u Dubaiju

Novi visinski rekord u Dubaiju

Dubai je bogatiji za još jedno arhitektonsko čudo, najviši stambeni neboder na svijetu, priopćila je u ponedjeljak službena novinska agencija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika