25.11.2010. / 19:30

Autor: Hina

Iz Vlade priopćili da će radioaktivni otpad ipak skladištiti u Ruđeru pa se ispričali zbog toga

Dva sata ranije iz istog su Ureda priopćili da je Vlada RH na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela odluku prema kojoj je kao mjesto za privremeno skladištenje, do 31. prosinca 2015. godine, određeno skladište radioaktivnih materijala na Institutu „Ruđer Bošković“ u Zagrebu

Foto:Igor ŠobanFoto:Igor ŠobanVladin Ured za odnose s javnošću priopćenjem je naknadno izvijestio kako na današnjem dijelu zatvorene sjednice Vlade RH ipak nije donesena Odluka o određivanju mjesta za privremeno skladištenje radioaktivnog otpada niske i srednje aktivnosti, iskorištenih zatvorenih radioaktivnih izvora i izvora ionizirajućeg zračenja koji se ne namjeravaju dalje koristiti, te se Ured ujedno ispričava korisnicima zbog pogreške u prijašnjem priopćenju.

"Ispričavamo se korisnicima zbog pogreške u prethodno poslanom priopćenju s današnjeg zatvorenog dijela sjednice Vlade RH. Naime, na današnjoj sjednici nije donesena Odluka o određivanju mjesta za privremeno skladištenje radioaktivnog otpada niske i srednje aktivnosti, iskorištenih zatvorenih radioaktivnih izvora i izvora ionizirajućeg zračenja koji se ne namjeravaju dalje koristiti", navodi Vladin Ured za odnose s javnošću.

Podsjetimo, dva sata ranije iz istog su Ureda priopćili da je Vlada RH na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela odluku prema kojoj je kao mjesto za privremeno skladištenje, do 31. prosinca 2015. godine, određeno skladište radioaktivnih materijala na Institutu „Ruđer Bošković“ u Zagrebu. Upravo se čelništvo toga instituta prošlog tjedna u javnosti žestoko usprotivilo s najavama da će biti primorani uskladištiti spomenuti radioaktivni materijal. Štoviše Danica Ramljak takav je scenarij uvjetovala svojom ostavkom, s obrazloženjem da neće dopustiti skladištenje ovakvog otpada u centru Zagreba.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika