25.11.2010. / 19:14

Autor: Robert Rudić

Zagreb Thunder: U nedjelju idemo po pobjedu, a onda misija - naći sponzore

Uoči finalne utakmice protiv Pitbullsa iz Dalja, predsjednik i igrač kluba Zagreb Thundera Juraj Žlof rekao je kako žele osvojiti naslov te do proljeća dobiti barem jednog sponzora kako bi se klub mogao okrenuti slovenskoj ligi i razvoju juniorske momčadi

Robert Rudić, Justin Ortiz, Juraj Žlof, Sean Craig i Denis Geto (Foto: M. Cvek)Robert Rudić, Justin Ortiz, Juraj Žlof, Sean Craig i Denis Geto (Foto: M. Cvek)Na početku je bio cilj osnovati klub. To se dogodilo 2005. i od tada do danas klub američkog nogometa, Zagreb Thunder, polako se razvijao te su skupili više od 40 utakmica, gostovali u Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji te ugostili neke talijanske momčadi kako bi napredovali i potaknuli mlade da se bave američkim nogometom.

Danas je letvica ciljeva podignuta malo više i mjesta za opuštanje nema. Prvi je cilj osvojiti naslov prvaka prve hrvatske lige američkog nogometa (CFL), a zatim do proljeća pronaći barem jednog sponzora. Ciljevi su realni i ostvarivi, ali tu je jedan problem.

"Problem su Pitbullsi iz Dalja. Momčad čija polovica igrača čine momčad Vrbas Huntersa iz Srbije. Već smo ih pobjeđivali, ali u nedjelju moramo odigrati najvažniju utakmicu. Jedan od najvažnijih igrača Juice Ortiz oporavlja se od loma potkoljenice te će nam sigurno nedostajati, ali tu je Johnny Williams koji će igrati, a za kojega su zainteresirani Graz Giants, jedan od najjačih klubova u Europi. U nedjelju idemo po pobjedu, a nakon toga bi željeli naći sponzora. To bi nam jako pomoglo", rekao je predsjednik kluba Juraj Žlof koji je propustio tri utakmice zbog ozljede ramena te će zaigrati u nedjelju za svoju momčad.

S mnogim problemima s kojima se klub susreće, svi su optimisti.

"Barem jedan sponzor olakšao bi nam situaciju jer se na proljeće igra slovenska liga u kojoj se želimo prikazati u istom svjetlu kao i u hrvatskoj ligi. Također, željeli bi glavni teren jer trenutno nemamo potrebne uvjete", objasnio je Žlof.

Klub naime dosta često mora mijenjati lokacije koje ovise i o vremenskim uvjetima te bi glavni teren zasigurno bio od koristi. No, unatoč svim tim problemima klub uspijeva dominirati CFL-om i raditi s mlađim uzrastima.

"Ove godine pokrenuli smo Praščiće, osnovnoškolsku momčad, jer nam je želja da do iduće sezone skupimo dovoljno djece za juniorska natjecanja. Trenutno radimo s malom skupinom djece. Također, odlazimo na Sljeme gdje se održava škola u prirodi i upoznajemo osnovnoškolce sa ovim sportom. Za tri tjedna bi trebali održati testiranja da skupimo dovoljno djece za juniorsku momčad. Nadamo se da će ga biti", rekao je Žlof i dodao kako od početka razvijaju društveno korisne djelatnosti te redovito organiziraju akcije darivanja krvi.

Veliki je to klub od kojega su nastala dva druga kluba američkog nogometa u Zagrebu, ali i čiji igrači nižu uspjehe u inozemstvu. Tako mladi Luka Alaupović danas napreduje u ligi srednjih škola i jako uspješno igra za američku momčad Dixon Rams. Radi se na tome da se podigne kvaliteta američkog nogometa u hrvatskoj i to se može jedino uz pomoć medija i sponzora.

Ako niste pogledali niti jednu utakmicu američkog nogometa za to ćete imati prilike već 28. studenoga kada će se na terenu ragbi kluba Rudeš u Zagrebu igrati prvo finale hrvatskog prvenstva u američkom nogometu. Priprema se spektakl, a ni popratnih događaja neće nedostajati. Sve to jamči uzbudljivu atmosferu te kao uvertira najavljuje iduću sezonu kada bi u ligi trebali sudjelovati i Zaprešić Saints i Zagreb Patriots.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika