26.11.2010. / 09:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Opasnost ne jenjava: Korejski poluotok 'na rubu rata' zbog vojnih vježbi SAD-a i J. Koreje

"Stanje na Korejskom poluotoku primiče se rubu rata zbog neoprezna projekta onih koji su brzi na okidaču", dodaje se u službenom sjevernokorejskom priopćenju

Zajednička pomorska vojna vježba Južne Koreje i Sjedinjenih Država koja počinje u nedjelju dovodi Korejski poluotok "na rub rata", rekao je u petak režim u Pjongjangu, a prenijela je službena agencija KCNA.

Te vojne vježbe "američkih imperijalista i njihove ratoborne južnokorejske marionete" uperene su protiv Sjeverne Koreje, ocijenio je Pjongjang.

"Stanje na Korejskom poluotoku primiče se rubu rata zbog neoprezna projekta onih koji su brzi na okidaču", dodaje se u službenom sjevernokorejskom priopćenju.

Prvi put nakon Korejskog rata (1950.-1953.) Sjeverna Koreja je u utorak bombardirala civilno stambeno područje u Južnoj Koreji. U tom granatiranju otoka Yeonpyeonga poginule su četiri osobe, a dvadesetak je ranjeno, na što je južnokorejska vojska uzvratila paljbom.

SAD je u srijedu pružio potporu Južnoj Koreji i s njom će od nedjelje do srijede održati vojne vježbe u kojima će sudjelovati i nosači zrakoplova.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 26.11.10. 10:30

Ne na rub rata, nego posve sigurno u rat! Americi treba još jedno žarište kao poticaj vojnoj industriji. Za posljedice ionako ne mare...


registracija
5/3/10

starimudrac, 26.11.10. 10:35

ameri izgleda ne mogu bez koreja. sad valjda traže revanš.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika