26.11.2010. / 11:11

Autor: Totalsport

Euroliga: Bogdanović najbolji strijelac Eurolige, Barać najbolji Hrvat

Pomogla mu je dobra šuterska večer protiv europskog prvaka, kojem je hrvatski reprezentativac u dvama dvobojima ukupno zabio 54 koša, da se probije na prvo mjesto ljestvice najboljih strijelaca natjecanja nakon uvodnih šest kola s prosjekom od 17.83 koša

Bojan BogdanovićBojan BogdanovićCibonin 21-godišnji bek-šuter Bojan Bogdanović s 26 koševa postignutih pri domaćem porazu od Barcelone (94-75) u šestome euroligaškom kolu ostvario je najbolji napadački učinak istog...

Pomogla mu je dobra šuterska večer protiv europskog prvaka, kojem je hrvatski reprezentativac u dvama dvobojima ukupno zabio 54 koša, da se probije na prvo mjesto ljestvice najboljih strijelaca natjecanja nakon uvodnih šest kola s prosjekom od 17.83 koša. Vodi ispred srbijanskog igrača Efes Pilsena Igora Rakočevića, koji je točno na prosjeku od 17 koševa.

Bogdanović nije, međutim, među 20 najboljih euroligaških igrača po vrijednosnom indeksu. Prvi je izvan Topa 20. Od Hrvata najbolje po tome, najmjerodavnijem kriteriju kvalitete ove sezone stoji sve bolji centar Caje Laboral Stanko Barać. Šestoplasiran je s prosjekom od 17 bodova.

Briljirao je i u četvrtak pri gostujućem porazu svoje momčadi, četvrtom zaredom, kod Maccabija u Tel Avivu. Jedini je od svih igrača u šestom kolu ostvario double-double učinak (18 koševa, 13 skokova), čemu je dodao tri osvojene lopte i četiri blokade.

Najbolji je u šestom kolu po broju skokova i blokadama. Ukupno je treći skakač (8 skokova prosječno) i treći bloker Eurolige (1.7).

U Topu 10 najkorisnijih euroligaških igrača još su Cibonin Leon Radošević na osmom (16.67 boda) i Efes Pilsenov Roko Ukić (16.17) na devetom mjestu.

Vezane vijesti

TBL: Efes poveo s 2-1, Barać slab

TBL: Efes poveo s 2-1, Barać slab

Košarkaši Anadolu Efesa približili su se plasmanu u finale turskog prvenstva. U polufinalnoj su seriji protiv Banvita poveli s 2-1. U svojoj su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika