26.11.2010. / 12:11

Autor: Hina

Tinejdžere koji su 50 dana plutali Pacifikom spasili kokosovi orasi, galeb i kišnica

14-godišnjak i dvojica petnaestogodišnjaka otplutali su u barci 1.300 km od obale. U četvrtak ih je opazila posada novozelandske ribarice

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTrojica novozelandskih tinejdžera koji su 50 dana plutali u barci južnim Pacifikom, preživjeli su konzumirajući kokosove orahe što su ih imali sa sobom, potom galeba kojeg su uspjeli uhvatiti i pijući kišnicu što su je uspjeli prikupiti te morsku vodu, rekli su u petak njihovi spasioci.

"Pravo je čudo da smo ih uspjeli pronaći i spasiti", rekao je jedan od spasilaca Tai Fredricsen. "U iznimno su dobru stanju s obzirom na to koliko su vremena proveli prepušteni oceanu. Ne znam kako su uspjeli uhvatiti galeba, kojeg su pojeli, jer je tako pisalo u priručniku o preživljavanju koji su imali sa sobom", rekao je Fredricsen za novozelandske medije.

Dječaci s novozelanskog otočja Tokelau nestali su s atola Atafu, gdje žive, 6. listopada. Nakon velike potrage za njima, njihove su obitelji bile uvjerene da nisu preživjeli, a prije dva tjedna održana je komemoracija u znak sjećanja na njih.

14-godišnjak i dvojica petnaestogodišnjaka otplutali su u barci 1.300 km od obale. U četvrtak ih je opazila posada novozelandske ribarice. "Jako su mršavi, ali u dobru fizičkom stanju, s obzirom na to kroz što su prošli", rekao je Fredricsen. Nije poznato zašto se dječaci nisu uspjeli vratiti na obalu otoka s kojeg su otplovili. Otočje Tokelau čine tri mala atola u Pacifiku, na pola puta između Novog Zelanda i Havaja, a na njemu živi oko 1500 stanovnika.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika