26.11.2010. / 13:25

Autor: Totalsport

Ukić: Zbog pomaknute trice promijenio sam stil igre

U svakoj je od šest ovosezonskih euroligaških utakmica još uvijek 25-godišnji Splićanin bio dvoznamenkast po broju koševa

Roko Ukić Roko Ukić Hrvatski je košarkaš Fenerbahçea Roko Ukić u srijedu odigrao napadački najučinkovitiju euroligašku utakmicu karijere. Zabio je u gostujućoj pobjedi kod Lietuvos Rytasa (81-75) 24 koša...

U svakoj je od šest ovosezonskih euroligaških utakmica još uvijek 25-godišnji Splićanin bio dvoznamenkast po broju koševa. Ustabilio je šut s linije slobodnih bacanja (ukupno 11-13), ali i s trice (11-20, 55%), što baš i nije bilo za očekivati s obzirom na pomicanje linije na 6.75 metara.

- Udaljenija mi trica više odgovara jer uzimam bolje šuteve. Ne dižem se više toliko iz driblinga i preko ruke, što je prije često bio slučaj, nego više koristim postavljanje na šut. Samim time postotak mi je postao bolji. Sama udaljenost me prisiljava da šut mora biti iz dobre pozicije jer inače nema šanse da uđe. Također, sada se manje kockam s tricama nego ranije. Prije bih je često "prasnuo" s istekom vremena pa ako uđe - uđe. Sada u takvim situacijama radi širine terena idem na prodore - rekao je playmaker hrvatske reprezentacije u razgovoru za Totalsport.

U srijedu je igrao protiv 34-godišnjeg veterana Šarasa Jasikevičiusa. Litavac mu se ne čini kao igrač iz prošlosti.

- Šaras još definitivno može igrati. Svi znamo njegove kvalitete. Ljudi su vjerojatno skeptični zbog njegovih godina, time i fizičkog stanja. Međutim, mislim da on pred sobom još sigurno ima dvije sjajne sezone. Poznat je kao fanatik i zaljubljenik u košarku, a takvi uvijek dugo traju.

*Koliko Fenerbahçe uistinu može ove sezone u Europi?

- Mislim da možemo daleko. Sad nam je cilj uzeti poziciju broj 1 u skupini zbog što povoljnijeg ždrijeba u Topu 16. Tamo je sustav jednostavan: dobit sve kod kuće, jednu vani, i u četvrtfinalu si. Dalje je teško prognozirati jer će bitan faktor rezultata biti sreća. Trebat će dobivati guste utakmice i o Final Fouru će odlučivati nijanse. Nastup na završnom turniru svakako je naš cilj.

*Što možete reći o Marku Tomasu kao suigraču i Nevenu Spahiji kao treneru nakon što su vam se putevi, nakon mnogo godina, ponovno susreli?

- Marko je, prije svega, moj sjajan prijatelj, s kojim u raznoraznim prilikama surađujem već deset godina. Isto tako, on je odličan suigrač. Tip je igrača na kojeg se uvijek možeš osloniti. Uspjeh momčadi uvijek mu je ispred osobnog interesa i velik dio zasluga za naše dosadašnje uspjehe u sezoni otpada na njega. Što se tiče Nevena, radi se o dokazanom stručnjaku koji je u Feneru već nakon tri mjeseca puno toga okrenuo nabolje. Gdje god da je bio, napravio je rezultat. Meni osobno puno pomaže jer me jasno usmjerava u kojem smjeru želi da igram te mi time olakšava posao na parketu.

*Prilično dobro ide i Efes Pilsenu, drugome turskom predstavniku u Euroligi, u kojem su Velimir Perasović i Nikola Vujčić? Mogu li turski klubovi biti ovosezonski euroligaški hit?

- Dosad smo već nadmašili predviđanja. Sada samo tako treba nastaviti.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika