26.11.2010. / 15:08

Autor: Hina

Leo Nucci i Zagrebačka filharmonija 14. prosinca u Lisinskom

Leo Nucci će, kako je rečeno, prihod od koncerta donirati, u spomen na pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, velikog prijatelja akcije "Korak u život", za stipendiranje djeci iz dječjih domova koja žele studirati

Leo Nucci; Foto: WikipediaLeo Nucci; Foto: WikipediaSvjetski poznati bariton Leo Nucci i Zagrebačka filharmonija nastupit će 14. prosinca u Lisinskom, u sklopu velike humanitarne akcije "Korak u život", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Leo Nucci će, kako je rečeno, prihod od koncerta donirati, u spomen na pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, velikog prijatelja akcije "Korak u život", za stipendiranje djeci iz dječjih domova koja žele studirati.

Nucci, kultni tumač najpoznatijeg grbavca u svijetu opere - Rigoletta iz istoimenog Verdijevog remek-djela, te najslavnijeg pjevača među brijačima - Figara iz Seviljskog brijača, osvojio je najveće svjetske pozornice svojim nezaboravnim izvedbama najvećih uloga opernog repertoara.

Nucci će u utorak, 14. prosinca zagrebačku publiku počastiti raskošnim izborom glazbenih tema iz majstorskih kajdanki Verdija, Mascagnija, Puccinija i Giordana.

Arijama i u duetima pridružit će mu se vokalne umjetnice Ivana Lazar i Ana Mihanović, a orkestrom će ravnati Ivan Repušić.

Humanitarna akcija "Korak u život" započela je 2008. na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol s ciljem stipendiranja mladih koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji, rekao je predsjednik tog kluba Romano Bolković. Dodao je kako su brojne tvrtke prepoznale važnost projekta i podržale ga svojim donacijama te je tako osigurana 61 stipendija.

Zagrebačka filharmonija rado se odaziva humanitarnim pozivima, rekao je njezin ravnatelj Miljenko Puljić.

Uz veliki koncert, "Korak u život" ove godine prati i velika Facebook kampanja. Osim na Facebooku i kupnjom ulaznica za koncert, sredstva za kampanju prikupljaju se i izravnim donacijama sponzora te pozivima na humanitarni broj telefona 060 9009.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika