26.11.2010. / 16:35

Autor: Hina

Putin se žali zbog lošeg prijema ruskih tvrtki u Europi

Ruski premijer Vladimir Putin žalio se u petak u Berlinu na loš prijem ruskih tvrtki u Europi, rekavši da one "ne mogu raditi u takvim uvjetima".

Vladimir Putin (Reuters)Vladimir Putin (Reuters)Ruski premijer Vladimir Putin žalio se u petak u Berlinu na loš prijem ruskih tvrtki u Europi, rekavši da one "ne mogu raditi u takvim uvjetima".

Ruske tvrtke koje se žele proširiti u Europi, a posebice u Njemačkoj, "često nailaze na gospodarski i politički otpor", rekao je Putin na gospodarskom forumu.

"Ponekad nam se teško širiti u Europi iz poptuno nejasnih razloga", rekao je.

Putin je spomenuo nedavni pokušaj australsko-kanadske tvrtke Magna da kupi njemačku tvornicu automobila Opel uz pomoć ruske državne banke Sberbank, što je naišlo na otpor Berlina.

Uoči dolaska u Njemačku, Putin je sudjelovao na konferenciji za novinare na kojoj se zauzeo za bliskiju suradnju između Rusije i EU-a.

Merkel je odgovorila da ruska ekonomska politika "ne ide u smjeru" otvorenije razmjene.

U petak je Putin pozvao na više dogovaranja između Europske unije i Rusije u pogledu energetske politike.

Aludirajući na europske planove liberalizacije tržišta plina rekao da smatra da bi se kolege iz EU i Europske komisije trebale s Rusijom, glavnim dobavljačem energije odrediti nova pravedna pravila u tom osjetljivom predmetu.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika