26.11.2010. / 21:37

Autor: Totalsport

Basile: Messi nikada neće biti vođa Argentine

Ipak, vjerujem u sadašnju Argentinu zbog jednog čovjeka. Nije to Messi, već izbornik Sergio Batista i pun je pogodak nacionalnog saveza što je produljio ugovor s njim - završio je "Coco"

Lionel MessiLionel MessiLionel Messi po mnogim sudovima je već godinama najbolji ili ponajbolji svjetski nogometaš. S Barcelonom je Messi osvojio sve, ali uteg na leđima koji ga stišće su reprezentativni rezultati...

S Argentinom je Messi osvojio samo zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, ali na svjetskim prvenstvima, kao i na Copa Americi, nema opipljivih dokaza da je Messi "nogometni genijalac".

U Argentini ima mnogo onih koji zbog toga ne vole, niti ne cijene dovoljno Messija, a u svojim izjavama je donekle takav i legendarni argentinski trener i nogometaš Alfio Basile, popularni "Coco".

- Messi je fenomenalan, nema uopće zbora. Ali, i karakter čini nogometaša, a Messi nije rođen da bude vođa. Zato po mom sudu nikada neće moći biti vođa u argentinskoj reprezentaciji - rekao je čovjek koji je 1994. godine vodio Argentinu na SP-u u Sjedinjenim Državama, te je u svlačionici tada imao najbolju argentinsku momčad posljednja dva desetljeća (Maradona, Caniggia, Batistuta, Redondo, Ruggeri...). No, do kraja vjerojatno nije došao zbog suspenzije Maradone (doping).

- Ipak, vjerujem u sadašnju Argentinu zbog jednog čovjeka. Nije to Messi, već izbornik Sergio Batista i pun je pogodak nacionalnog saveza što je produljio ugovor s njim - završio je "Coco".

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika