26.11.2010. / 19:11

Autor: Hina

Ukrajina i Rusija žele približiti dva gospodarstva

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič i ruski predsjednik Dimitrij Medvedev složili su se da treba uskladiti razvoj dvaju nacionalnih gospodarstava, javljaju u petak ukrajinski mediji.

Viktor Januković i Dmitrij Medvedev (Reuters)Viktor Januković i Dmitrij Medvedev (Reuters)Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič i ruski predsjednik Dimitrij Medvedev složili su se da treba uskladiti razvoj dvaju nacionalnih gospodarstava, javljaju u petak ukrajinski mediji.

To je dogovoreno na sastanku Ukrajinsko-ruskog međudržavnog povjerenstva u rezidenciji ruskog predsjednika u Gorkom, nedaleko od Moskve.

Janukovič je novinarima izjavio da su dvije strane već poduzele korake za produbljivanje gospodarske suradnje, posebice na području energetike, brodogradnje i istraživanja svemira.

"Složili smo se da treba približiti naše dvije ekonomije", kazao je Janukovič.

Priznao je, također, da dvije zemlje imaju i dosta pitanja koje treba riješiti, poručivši da će, što se tiče isporuke plina prema Europi preko ukrajinskog teritorija, Ukrajina biti "pouzdan partner".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika