26.11.2010. / 19:14

Autor: Nacional.hr

J. Kosor u Turskoj razgovarala o prometnoj suradnji, turizmu i potencijalnim ulaganjima

Istaknula je kako na političkoj razini odnosa između dviju zemalja nema otvorenih pitanja, dodavši da je danas s turskim premijerom razgovarala o tome kako još više unaprijediti gospodarsku suradnju

Tayyip Erdogan i Jadranka Kosor (Reuters)Tayyip Erdogan i Jadranka Kosor (Reuters)Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor boravi u dvodnevnom službenom posjetu Republici Turskoj.

Prvog dana posjeta, premijerka Kosor sastala se s predsjednikom Vlade Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom, u sjedištu Vlade Republike Turske u Ankari. Nakon sastanka dvoje predsjednika vlada te razgovora izaslanstava Republike Hrvatske i Republike Turske, predsjednica Vlade izrazila je zadovoljstvo svojim posjetom Turskoj. Istaknula je kako na političkoj razini odnosa između dviju zemalja nema otvorenih pitanja, dodavši da je danas s turskim premijerom razgovarala o tome kako još više unaprijediti gospodarsku suradnju. Tako se razgovaralo i o mogućim ulaganjima, prometnoj suradnji te o turizmu.

Zahvalila je Turskoj na potpori koju je pružala Hrvatskoj na njezinom putu prema članstvu u NATO Savezu.

"Hrvatska je u ovom trenutku na kraju drugog važnog posla, to je završetak pregovora za ulazak u Europsku uniju", rekla je premijerka Kosor te dodala kako će Hrvatska i Turska i dalje u tom smislu nastaviti s uzajamnom razmjenom iskustava.

Premijerka je najavila i sutrašnji sastanak s turskim gospodarstvenicima u Istanbulu, kojeg je ocijenila iznimno važnim, a na kojem će predstaviti 30 velikih investicijskih projekata u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika