26.11.2010. / 19:25

Autor: Hina

Tvrtka PharmaS najavila otvaranje tvornice i početak proizvodnje

PharmaS je generička kompanija koja će nuditi lijekove koji se proizvode kad izvornim lijekovima istekne patentna zaštita, a izlazak na tržište planira se tijekom prve polovice sljedeće godine

Luka RajićLuka RajićFarmacuetska tvrtka PharmaS za proljeće sljedeće godine planira otvaranje tvornice u Popovači, a izlazak prvih proizvoda na tržište tijekom prve polovice iduće godine, najavili su čelnici PharmaS-a na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su izvijestili i o akviziciji dvije tvrtke u Srbiji.

Radovi na novoj tvornici u Popovači, otvoreni početkom prosinca 2009., napreduju i očekuje se njihov završetak početkom 2011. godine, a službeno otvaranje tvornice planira se u proljeće sljedeće godine, kaže predsjednica Uprave PharmaS-a Zdravka Knežević.

Dodaje da se usporedno s izgradnjom tvornice traje razvoj portfolia proizvoda koji uključuje registracijske aktivnosti i stavljanje lijekova na listu.

PharmaS je generička kompanija koja će nuditi lijekove koji se proizvode kad izvornim lijekovima istekne patentna zaštita, a izlazak na tržište planira se tijekom prve polovice sljedeće godine, najavljuje Zdravka Knežević.

Prema njezinim riječima, u aktivnosti PharmaS-a do sada je uloženo 150 milijuna kuna što je polovica od planiranih 300 milijuna kuna, a ulagački ciklus nastavlja se prema planu.

Čelnica PharmaS-a kaže kako ta kompanija želi biti regionalna te da su u skladu s tim započete aktivnosti u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a planira se i izlazak na druga tržišta regije.

Tako je PharmaS postala većinski vlasnik farmaceutskih tvrtki Ni Medic i In Med iz Srbije koje će biti potpuno integrirane u PharmaS-ov poslovni sustav. Ukupna vrijednost te investicije je 11 milijuna eura.

Tvrtka Ni Medic na srpskom tržištu posluje pet godina i proizvodi 1,4 milijuna pakiranja lijekova godišnje. In Med je povezano društvo Ni Medica koje se bavi distribucijom proizvoda prema veledrogerijama.

PharmaS je tvrtka u vlasništvu Luke Rajića. Trenutno zapošljava oko sto stručnjaka s iskustvom u generičkoj i inovativnoj farmaceutskoj industriji. Planovi obuhvaćaju povećanje broja zaposlenih kojih bi krajem prvog tromjesečja 2011. godine trebalo biti oko 150.

U tvrtki očekuju da će PharmaS 2015. godine ostvarivati promet od 200 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Rajić otvorio svoju tvornicu generičkih lijekova u Popovači

Rajić otvorio svoju tvornicu generičkih lijekova u Popovači

U poslovnoj zoni Mišička u Popovači danas je otvorena PharmaS-ova tvornica generičkih lijekova, 300 milijuna kuna vrijedna investicija Luke Rajića.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika