26.11.2010. / 19:46

Autor: Hina

Šoljić: Procjena plana restrukturiranja 3. maja se nastavlja

Po povratku iz Bruxellesa A-Tec će biti obavješten o primjedbama EK-a, a rezultat tih razgovora bitan je, jer dok ne bude gotova procjena plana restrukturiranja 3. maj ne može ugovarati nove poslove

Još se vrše procjene za privatizaciju 3. majaJoš se vrše procjene za privatizaciju 3. majaProcjena plana restrukturiranja Brodograđevne industrije 3. maj koji je ponudio austrijski Crown Investment u ime A-Tec-a se nastavlja, izvijestio je glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u 3.maju Juraj Šoljić u izjavi nakon sastanka povjerenstva za praćenje privatizacije tog brodogradilišta koji je održan u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Plan restrukturiranja na ocjeni je u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja čiji će predstavnici zajedno s hrvatskim pregovaračima u ponedjeljak u Bruxellesu s ekspertima Europske komisije (EK) obaviti još jedan krug razgovora o privatizaciji brodogradilišta, kaže Šoljić.

Po povratku iz Bruxellesa A-Tec će biti obavješten o primjedbama EK-a, a rezultat tih razgovora bitan je, jer dok ne bude gotova procjena plana restrukturiranja 3. maj ne može ugovarati nove poslove, kaže Šoljić.

Ističe da je ponuda A-Tec-a za sindikat neprihvatljiva jer uz nju nisu priložena bankovna jamstva i jer A-Tec nije potpisao socijalni sporazum s predstavnicima radnika.

Podsjeća i da je ta austrijska tvrtka u velikim poslovnim problemima zbog visokih dugovanja.

Po Šoljićevim riječima, u riječkom 3. maju je pred primopredajom jedan brod, jedan je pred porinućem, četiri broda ugovorena su za švedskog naručitelja, a tri za domaće. Uz to, dovršavaju se dva broda čija gradnja je započeta u talijanskom brodogradilištu koje je otišlo u stečaj.

A-Tec, odnosno Crown Investment u njegovo ime, javio se na drugi natječaj za privatizaciju šest brodogradilišta u većinskom državnom vlasništvu i dao ponudu za riječki 3. maj.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika