26.11.2010. / 21:00

Autor: Hina

Predsjednik srbijanske gospodarske komore: Ozračje je ključno za poslovanje

Predsjednik srbijanske gospodarske komore Miloš Bugarin u petak je, uspoređujući velik broj hrvatskih poduzeća koja posluju u Srbiji s višestruko manjim brojem srbijanskih poduzeća u Hrvatskoj, kazao kako je desetogodišnje iskustvo potvrdilo da bi, da je bilo drukčije političko ozračje, mnoge srbijanske tvrtke sigurno već bile u Hrvatskoj.

Boris Tadić i Ivo JosipovićBoris Tadić i Ivo JosipovićPredsjednik srbijanske gospodarske komore Miloš Bugarin u petak je, uspoređujući velik broj hrvatskih poduzeća koja posluju u Srbiji s višestruko manjim brojem srbijanskih poduzeća u Hrvatskoj, kazao kako je desetogodišnje iskustvo potvrdilo da bi, da je bilo drukčije političko ozračje, mnoge srbijanske tvrtke sigurno već bile u Hrvatskoj.

Bugarin je, gostujući na televizijskoj postaji B92, kazao kako je poslovni forum, u četvrtak održan u Zagrebu, na kojem su se gospodarstvenicima dviju zemalja obratili hrvatski i srbijanski predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić, bio pun pozitivne energije koja je rezultat slike i poruke koju su poslala dvojica predsjednika.

“Poruka Ive Josipovića bila je vrlo jasna i nedvosmislena. Da su ulaganja srbijanskih tvrtaka u Hrvatsku dobrodošla i da opstrukcije, ako ih je uopće bilo, više neće biti. To je jako dobro jer je to potpuno drukčiji politički odnos i politički impuls koji je za gospodarstvo posebno važan“, istaknuo je Bugarin.

Ustvrdio je kako je gospodarsko ozračje u zadnjih deset godina bilo jako dobro za hrvatska ulaganja u Srbiji, pa u njoj posluje više od 200 hrvatskih tvrtaka i nalazi se nekoliko desetaka predstavništava.

Dodao je kako, s druge strane, nekim srbijanskim tvrtkama nije uspjela kupnja, odnosno ulazak i poslovanje u Hrvatskoj te da, osim desetak predstavništava, nema ozbiljnijih poslova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika