27.11.2010. / 10:38

Autor: Hina

Putin: Rusija želi ući u WTO već iduće godine

Rusija bi mogla ući u Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO) već iduće ogdine i time zaključiti više od 15 godina pregovora o članstvu, rekao je u petak ruski premijer Vladimir Putin.

Vladimir PutinVladimir PutinRusija bi mogla ući u Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO) već iduće ogdine i time zaključiti više od 15 godina pregovora o članstvu, rekao je u petak ruski premijer Vladimir Putin.

"Glede našeg mogućeg pristupanja WTO-u 2011. mislim da je to moguće i mi bismo željeli da se to dogodi", rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji za tisak s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. "U cjelini, nije ostalo niti jedno neusklađeno pitanje", rekao je ruski premijer koji je u četvrtak doputovao u dvodnevni posjet Njemačkoj.

Angela Merkel i Vladimir Putin su na sastnku u petak izrazili spremnost da prošire gospodarsku suradnju između Njemačke i Rusije a njemačka kancelarka je na konferenciji za tisak ocijenila da su dvije zemlje "strateški partneri" koji još imaju "veliki potencijal suradnje na različitim područjima".

Njemačka kancelarka je rekla da je za Njemačku pristupanje Rusiji WTO-u poželjno te da je to jedna od "prvih stvari koje treba prevladati" kako bi se produbilo partnerstvo dvije zemlje.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika