28.11.2010. / 09:43

Autor: Hina

Optuženi u slučaju "Konstruktor" brane se sa slobode

Petorica hrvatskih državljana protiv kojih je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu tereteći ih za zloupotrebu ovlasti u privatizaciji splitske građevinske tvrtke "Konstruktor", brane se sa slobode, jer se u njihovom slučaju ne radi o pritvorskom postupku, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Ivica MladineoIvica MladineoPetorica hrvatskih državljana protiv kojih je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu tereteći ih za zloupotrebu ovlasti u privatizaciji splitske građevinske tvrtke "Konstruktor", brane se sa slobode, jer se u njihovom slučaju ne radi o pritvorskom postupku, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Optužnica je podignuta protiv ravnatelja "Konstruktora" Željka Žderića, šefa Porezne uprave Ivice Mladinea i još trojice hrvatskih državljana.

O podizanju optužnice ŽDO je večeras izvijestio na svojoj internet stranici, objavivši inicijale i dob optuženih.

Optuženi imaju pravo prigovora na optužnicu u roku od osam dana, a nakon toga Županijski će sud u Splitu odlučiti prihvaća li se ili odbija prigovor ako do njega dođe, odnosno sud će odlučiti je li optužnica pravomoćna.

Optužnica petoricu tereti da su od travnja 1992. do konca 1996. u Splitu; zajednički i po prethodnom dogovoru, Ž. Ž. kao predsjednik Upravnog odbora društvenog poduzeća Konstruktor, a B.B., J. K., N. Ž. i I. M. kao članovi Upravnog odbora tog poduzeća, u nakani da onemoguće pretvorbu društvenog kapitala i uskrate Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) cijenu dionica koje se prodaju zaposlenicima, nisu dovršili započetu pretvorbu, već su osnovali novo društvo na koje su simuliranom prodajom prenijeli imovinu društvenog poduzeća Konstruktor. Tereti ih se da su na taj način tom društvu neosnovano pribavili iznos od najmanje 2.093.140,00 kuna oštetivši tako HFP za navedeni iznos, odnosno cijenu dionica koju bi naplatio od zaposlenika-malih dioničara da je dovršena pretvorba Konstruktora.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika