28.11.2010. / 08:48

Autor: Hina

Kraća zračna uzbuna na južnokorejskom otoku Yeonpyeong

Topnička vatra čula se u nedjelju u blizini južnokorejskog otoka Yeonpyeonga, koji je Pjongjang granatirao u utorak, nedugo nakon što je oglašena zračna opasnost koja je potrajala 40-ak minuta, objavila je južnokorejska televizijska postaja YTN, a prenosi France presse.

Južnokorejski vojnik na vježbi (Reuters)Južnokorejski vojnik na vježbi (Reuters)Topnička vatra čula se u nedjelju u blizini južnokorejskog otoka Yeonpyeonga, koji je Pjongjang granatirao u utorak, nedugo nakon što je oglašena zračna opasnost koja je potrajala 40-ak minuta, objavila je južnokorejska televizijska postaja YTN, a prenosi France presse.

"Na otoku se čula topnička vatra i primijećeni su 'znakovi bombardiranja'", javila je južnokorejska agencija Yonhap, pozivajući se na jednog vojnog dužnosnika.

Ta informacija nije službeno potvrđena.

Prestanak zračne opasnosti oglašen je nakon 40-ak minuta, javio je fotograf France pressea koji je bio u skloništu zajedno s mještanima, časnicima, policajcima i novinarima.

Uzbuna je oglašena nakon što su SAD i Južna Koreja u nedjelju započeli četverodnevne vojne vježbe u Žutom moru u kojima sudjeluje i nosač zrakoplova USS George Washington.

Sjeverna Koreja je u nedjelju zaprijetila da će ponovno napasti budu li SAD i Južna Koreja povrijedili njezine teritorijalne vode, prenijela je sjevernokorejska agencija KCNA.

Po Yonhapu, Sjeverna Koreja rasporedila je projektile zemlja-zrak u blizini sporne morske granice s Južnom Korejom.

Riječ je o protuzračnim projektilima SA-2 na radarsko navođenje koji bi mogli ciljati južnokorejske zrakoplove ako se previše približe morskoj demarkacijskoj liniji, rekao je vladin izvor.

Južnokorejsko ministarstvo obrane nije željelo komentirati tu informaciju.

Vezane vijesti

Novi stravični pokolj

Novi stravični pokolj

Provladina milicija i snage sigurnosti ubili su najmanje 78 osoba, uključujući i djecu, u provinciji Hama u središnjem dijelu Sirije, objavili su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika