28.11.2010. / 09:54

Autor: Hina

Seul potvrdio detonacije u blizini otoka Yeonpyeonga

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane potvrdio je da su se u nedjelju u blizini južnokorejskog otoka Yeonpyeonga, koji je Pjongjang granatirao u utorak, čule detonacije iz daljine, iz smjera Sjeverne Koreje.

Južnokorejski vojnici s američkima provode vojne vježbe (Reuters)Južnokorejski vojnici s američkima provode vojne vježbe (Reuters)Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane potvrdio je da su se u nedjelju u blizini južnokorejskog otoka Yeonpyeonga, koji je Pjongjang granatirao u utorak, čule detonacije iz daljine, iz smjera Sjeverne Koreje.

To je mogla biti topnička vatra, rekao je.

Vlasti su zbog toga zapovijedile stanovnicima otoka da se sklone u skloništa. "Zapovijed je povučena kada su detonacije prestale", rekao je glasnogovornik. Zračna opasnost trajala je 40-ak minuta.

Južnokorejska agencija Yonhap javila je ranije da se u blizini otoka čula topnička vatra.

Otok se nalazi u neposrednoj blizini sporne morske granice između dviju Koreja, zapadno od poluotoka.

Sjeverna Koreja u petak je izvela topničku vježbu u Južnom moru, u blizini tog otoka, izazvavši ponovno zabrinutost mještana.

SAD i Južna Koreja počeli su u nedjelju zajedničke vojne vježbe u tom području u kojima sudjeluje i nuklearni nosač zrakoplova USS George Washington.

Sjeverna Koreja upozorila je u nedjelju da će, budu li povrijeđene njezine teritorijalne vode, odgovoriti "nemilosrdnim vojnim protunapadom", prenijela je službena agencija KCNA.

Vezane vijesti

Novi stravični pokolj

Novi stravični pokolj

Provladina milicija i snage sigurnosti ubili su najmanje 78 osoba, uključujući i djecu, u provinciji Hama u središnjem dijelu Sirije, objavili su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika