28.11.2010. / 10:13

Autor: Totalsport

ATP Finals: Za naslov Nadal i Federer

Federer se poprilično lako obračunao s Novakom Đokovićem i za sat i 20 minuta izborio finale pobjedom 6-1, 6-4

Rafael NadalRafael NadalU finalu londonskog ATP Finalsa, završenog teniskog turnira sezone, igrat će Rafael Nadal i Roger Federer. Bit će to njihov drugi ovogodišnji ogled i 22. ukupno u presjeku njihovih karijera...

Mnogo uspješniji je trenutačno prvi igrač svijeta, ljevoruki Španjolac koji je Federera svladao u četrnaest navrata i koji je iz njihovog ovosezonskog ogleda u finalu madridskog Mastersa izašao s 6-4, 7-6(5) pobjedom.

Hoće li umor odigrati ulogu u borbi za naslov tek će se vidjeti, međutim, činjenica je da je Švicarac danas mnogo manje "radio". Nadalu je bilo potrebno više od tri sata da u prvom polufinalnom meču subote nadvisi Škota Andyja Murraya rezultatom 7-6(5), 3-6, 7-6(6).

Nešto kasnije, Federer se poprilično lako obračunao s Novakom Đokovićem i za sat i 20 minuta izborio finale pobjedom 6-1, 6-4. Bila je ovo trinaesta pobjeda Federera protiv trećeg igrača svijeta u njihovom devetnaestom međusobnom ogledu.

Samo pet poena na prvi i dva na drugi servis izgubio je Federer u prvome setu u kojem je u dva navrata, iz pet pokušaja, oduzimao servis Đokoviću. Nastavak igre ponudio je veću neizvjesnost, srpski tenisač je uz break poveo 3-0, potom je Federer nanizao tri gema samo da bi kod izjednačenog rezultata dozvolio Đokoviću novi break i vodstvo. Uslijedila su tri gema u Federerovoj "režiji" i plasman u finale londonskog turnira.

- Izgleda da mi ide dobro ovaj tjedan. Odigrao sam dobar meč protiv tenisača iza kojega je sjajna sezona. Sretan sam zbog toga i nadam se da ću ovakav tenis i nastaviti igrati - kazao je Federer, drugi u ATP-ovom poretku, i okrenuo se prema nedjelji:

- Uživam u igri i nadam se da ću sutra biti na visokoj razini. Rafa je danas pokazao zašto je najbolji na svijetu pa mislim da nas očekuje dobar ogled. Nismo u posljednje vrijeme igrali mnogo jedan protiv drugoga pa se i tome radujem. Naši se stilovi igre lijepo nadopunjuju, odigrali smo nekoliko epskih mečeva, ali i nekoliko koji nisu ispunili očekivanja. Onaj sutrašnji, nadam se, bit će sjajan.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika