28.11.2010. / 11:19

Autor: Nacional.hr

Stezanje obruča: Nakon objedinjenja optužnica Sanader postaje prvoosumnjičeni za HEP?

U svim aferama koje se vežu za HEP, Mravak ima status optuženog, ali ne i glavnog nalogodavca. Objedinjavanjem predmeta USKOK bi se usredotočio na glavni mozak svih operacija, koji je, pretpostavlja se, bio Ivo Sanader

Ivo SanaderIvo SanaderBivši šef HEP-a Ivan Mravak istražiteljima USKOK-a ispričao je sve o malverzacijama u toj državnoj tvrtki. No, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Večernji list, USKOK razmatra objedinjenje svih istraga o HEP-u koje bi u konačnici mogle dovesti do toga da bivši premijer Ivo Sanader dobije status prvoosumnjičenog.

Naime, u svim aferama koje se vežu za HEP, Mravak ima status optuženog, ali ne i glavnog nalogodavca. Objedinjavanjem predmeta USKOK bi se usredotočio na glavni mozak svih operacija, koji je, pretpostavlja se, bio Ivo Sanader.

Večernji list podsjeća kako nije tajna da su svjedoci i optuženi u pojedinim aferama isticali Sanadera kao glavnog nalogodavca. Mravak je u svom iskazu istaknuo kako su pozivi za brojne sastanke dolazili direktno iz Sanaderovog kabineta, te da je bivši šef Vlade često i osobno u njima sudjelovao.

Zanimljivo je kako Mravak i nakon izlaska iz zatvora ima policijsku pratnju na posao, a prema nekim informacijama Uskokovim istražiteljima predao je svoje bilješke koje je godinama vodio kako bi potkrijepio navode iz iskaza.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 28.11.10. 11:27

pojavljuje se pitanje dali bi istrage vodile do kanadera da je ostao premijer ili bar u hadezeju!. vjerujem kako bi istrage bile usmjerene protiv vrha hadezeja a ne samo protiv kanadera. nemogutce je da je hadeze financiral sve izborne kampanje bez znanja jarnjaka, shexa, jace, kaljmete, milinovitca itd... iz ove uskotcke akcije vidi se tko upravlja cjelokupnim pravosudjem!. cijelu vrhushqu hadezeja u prdaru!. izvanredni izbori. hrvatsku povesti na put pravde, a ne put pravosudja.
bitch


registracija
2/12/09

gromco, 28.11.10. 11:29

... ali u hrvatskoj nema pravde za gradjane vetc samo za vladajutce stranke. bitch, bitch..
BITCH


registracija
31/1/10

STTony, 28.11.10. 11:48

Sačekaj malo gromco, sad će nam svima Čmarko brzo objasniti da je za sve ipak kriv Račan i vlada iz 2000-2003.e :)


registracija
30/6/10

petrus7, 28.11.10. 12:36

STTony neće on ovo komentirati jer imaju zabranu od bjeloglave srpkinje. Na članku o oporbi se on javi ili sindikatima.


registracija
8/8/09

tovar62, 29.11.10. 08:28

Cjeli vrh HDZa na Goli otocic,isto vazi za sve lopove,i tako je nenaseljen,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika