28.11.2010. / 15:53

Autor: Martina Čizmić

Crobowl I: Blato, kiša, hladnoća i jedan touchdown

Uvjeti na terenu bili su izuzetno teški i većinom se utakmica odigravala oko centra

"Bez obzira na vremenske uvjete, utakmica će se odigrati", bio je odgovor igrača Thundera na pitanje hoće li se odigrati finalna utakmica CFL-a. Vrijeme u Zagrebu posljednja dva dana nije bilo baš za odigravanje utakmice. Temperatura ispod ništice i snijeg uništili su teren u Rudešu, a na sam dan utakmice od ranog je jutra padala ledena kiša. No, ni to nije obeshrabrilo momčadi Thundera i Pitbullsa.

Uvjeti na terenu bili su izuzetno teški i većinom se utakmica odigravala oko centra. Nakon prve četvrtine igrači su bili gotovo neprepoznatljivi. Blato je letjelo na sve strane, pa je u pojedinim trenutcima igra više podsjećala na vaterpolo nego na američki nogomet.

Obje su momčadi imale dobre prilike, no momčad iz Dalja nakon jednog prodora u drugoj četvrtini uspjela je uklizati iza gol linije Thundera i postići touchdown. Autor jedinog pogodka na utakmici bio je Skuban.

Nakon toga teren je zaista postao prava kaljuža. Obje momčadi trudile su se do kraja utakmice, no više nije bilo pogodaka.

"Znam da su dečki dali sve od sebe. Jedna glupa greška na početku utakmice odlučila je sve", rekao je nakon utakmice predsjednik Thundersa Juraj Žlof, "Svaka čast ekipi iz Dalja. Ovo će nas samo motivirati da sljedeće sezone treniramo više i jače i budemo jači od prirode". U tome će im zasigurno pomoći i Wellnes centar Coner u kojem dečki tijekom godine nabijaju kondiciju.

Igrači obiju momčadi pobjedu Dalja proslavili su uz vojnički grah i Ožujsko pivo, sponzora Zagrebačke pivovare.

"Ovo je bila jedna od onih utakmica u kojoj nije bitno tko je bolji. Bilo je veoma teško doći do lopte. I prije utakmice je bilo jasno da će pobijediti ona momčad koja postigne prvi gol.

Uvjeti na terenu su izjednačili momčadi. Tako da je na kraju presudilo koja je momčad imala više sreće i povukla pravi potez.

Vjerujem da je moja momčad dala sve od sebe, ali kad želiš toliko pobijediti gubiš loptu. I na kraju su napravili nekoliko glupih grešaka koje su presudile utakmicu", rekao je nakon utakmice trener Thundera Sean Craig.

Kapetan Pitbullsa, Mihajlo Lazarov je nakon dodjele medalja istaknuo kako su oni bili spremni odgoditi odigravanje utakmice zbog uvjeta na terenu, ali sad im je drago da su ipak odigrali. Čestitao je Thunderima i najavio da se vide i sljedeće godine.

(Video: Danijel Popek)

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Vezane vijesti

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniori odmjeravaju snage u američkom nogometu

Juniorski sastavi klubova američkog nogometa Zagreb Thunder i Celje Gold Diggers odigrati će u nedjelju, u 15 sati, na terenima ŠRC Svetice u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika