28.11.2010. / 22:29

Autor: Hina

London upozorava WikiLeaks da dokumenti mogu ugroziti živote

Velika Britanija osudila je svako objavljivanje povjerljivih dokumenata i upozorila WikiLeaks da bi ono moglo dovesti u opasnost živote pojedinaca, navelo je u nedjelju ministarstvo vanjskih poslova.

Wikileaks su ponovno objavili povjerljive dokumenteWikileaks su ponovno objavili povjerljive dokumenteVelika Britanija osudila je svako objavljivanje povjerljivih dokumenata i upozorila WikiLeaks da bi ono moglo dovesti u opasnost živote pojedinaca, navelo je u nedjelju ministarstvo vanjskih poslova.

"Osuđujemo svako ilegalno objavljivanje povjerljivih informacija, kao što osuđujemo i svako 'curenje' povjerljivih dokumenata u Velikoj Britaniji", navelo je britansko ministarstvo vanjskih poslova.

"Objavljivanje tih dokumenata može dovesti u opasnost državnu sigurnost i kao što su navele Sjedinjene Države može u opasnost dovesti brojne živote", navodi ministrstvo.

Očekuje se da će WikiLeaks u nedjelju objaviti oko 250.000 povjerljivih diplomatskih brzojava koje je američko veleposlanstvo u Lononu poslalo Washingtonu, što izaziva glavobolju brojnim vladama, dok Washington kontaktirala svoje partnere kako bi ublažio reakcije.

Britanski BBC izvijestio je u nedjelju da će The Guardian u ponedjeljak objaviti opširne izvatke iz dokumenata WikiLeaksa, uključujući i one s neugodnim američkim ocjenama o britanskom premijeru Davidu Cameronu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
24/11/10

killandrew, 29.11.10. 02:18

Zar amerikanci- englezi zaista misle da ćemo povjerovati da postoji nekakav "wikileaks" koji može nekažnjeno objaviti relevantne dokumente od supstancije. Zapravo hoće reći: vidite, mi imamo civilni sektor koji je toliko jak da može izravno utjecati na američku vladu.Smiješno. Njihove tajne službe su snizile razinu
kompetencije za svoje kadrove kada mogu servirati ovakve besmislice.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 29.11.10. 06:46

Zamislite, osuduju "svako ilegalno objavljivanje povjerljivih informacija!" A ne osuduju ilegalne radnje i akcije koje su vresene od strane tih istih koji osuduju ilegalno objavljivanje povjerljivih informacija. Da nije bilo tih ilegalnih radnji i akcija (kao sto je recimo napad na Irak), ne bi bilo ni ilegalnih objavljivanja povjerljivih informacija. Ovako, samo neprijed WikiLeaks. Nek se vidi kakvim se sredstvima sluze prljavi politicari i sto nastoje sakriti od ociju javnosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika