29.11.2010. / 09:01

Autor: Totalsport

NHL liga: Atlanta ne prestaje pobjeđivati

Johan Franzen predvodio je uvjerljive Red Wingse do domaće pobjede dvjema asistencijama. Najbolji igrač Blue Jacketsa bio je, makar je primio četiri gola, golman Steve Mason s 38 obrana

Foto: ReutersFoto: ReutersHokejaši Atlanta Thrashersa igraju vjerojatno najbolji i najčvršći hokej u svojoj povijesti. Predvođeni Dustinom Byfuglienom i golmanom Ondrejem Pavelecom u nedjelju su na svom ledu pobijedili Boston Bruinse 4-1...

Iako je bostonski sastav slavio u deset od deset posljednjih dvoboja sa sastavom iz Georgije, Thrashersi su prekinuli seriju na krilima odlične Byfuglienove igre. Zabio je tamnoputi igrač, jedan od ključnih Chicagovih napadača u lanjskom pohodu na Stanley Cup, jedan gol i asistirao kod preostala tri. U Atlanti, međutim, svestrani 25-godišnji Amerikanac igra beka.

Sjajni 23-godišnji češki vratar Ondrej Pavelec obranio je Bruinsima 40 udaraca. U seriji od pet uzastopnih pobjeda, tijekom koje su Thrashersi na gol-omjeru 19-3, sjajni je Čeh iz Kladna obranio 201 od 207 udaraca.

Do nedjeljnih su pobjeda došle i vodeće momčadi obiju Konferencija. Washington je u svom Verizon Centeru pobijedio Carolina Hurricanese 3-2, dok je Detroit u Joe Louis Areni nadigrao goste iz Columbusa 4-2.

Pobjedu Capitalsima donio je Aleksandr Ovečkin zabivši jedini gol pri raspucavanju penala. Ranije je Eric Staal donio produžetak svojoj momčadi zabivši 11. gol ove sezone tri sekunde prije isteka vremena u trećoj trećini.

Johan Franzen predvodio je uvjerljive Red Wingse do domaće pobjede dvjema asistencijama. Najbolji igrač Blue Jacketsa bio je, makar je primio četiri gola, golman Steve Mason s 38 obrana.

NHL liga, nedjelja:

Atlanta - Boston 4-1

Detroit - Columbus 4-2

Washington - Carolina 3-2, penali

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika