29.11.2010. / 09:11

Autor: Hina

Novi sukob sve bliže: Južnokorejski predsjednik prijeti odmazdom Sjevernoj Koreji

"Pobrinut ću se da Sjever plati cijenu za svaku svoju provokaciju", dodao je Lee. "Ovog puta provokacija Sjevera premašuje prethodne", naglasio je

Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak (Foto: Reuters)Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak (Foto: Reuters)Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak rekao je u ponedjeljak da se osjeća odgovornim jer nije zaštitio državljane svoje zemlje koji su stradali prošli tjedan u sjevernokorejskom topničkom napadu, te je upozorio Sjevernu Koreju da njegova zemlja neće trpjeti nove provokacije.

Lee je sjevernokorejski napad na južnokorejski otok u blizini sporne morske granice, u kojem je poginulo četvero ljudi, nazvao "neljudskim zločinom", te zaprijetio da će "Sjeverna Koreja platiti cijenu u slučaju daljnjih provokacija".

Pjongjang je sa svoje strane upozorio da je Korejski poluotok "na rubu rata" zbog zračnih i pomorskih vojnih manevara koje ondje organiziraju Washington i Seul.

"Ne mogu se suzdržati a da ne izrazim bijes zbog okrutnosti režima Sjevera", izjavio je južnokorejski predsjednik u televizijskom obraćanju javnosti.

"Pobrinut ću se da Sjever plati cijenu za svaku svoju provokaciju", dodao je Lee. "Ovog puta provokacija Sjevera premašuje prethodne", naglasio je.

Sjeverna Koreja je prošlog utorka bombardirala južnokorejski otok Yeonpyeong. Na otok je palo 80 granata. Otok se nalazi sasvim blizu osporavane pomorske granice dviju zemalja. Snage Seula odgovorile su topničkom paljbom.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika