29.11.2010. / 12:16

Autor: Nacional.hr

'Korupcijska hobotnica' u Profilu pala uz pomoć poligrafskog ispitivanja

U Profilu su putem ovlaštene agencije za provođenje poligrafskog testiranja stali na kraj seriji krađa u koju su navodno bili umješani zaposlenici tvrtke. Iz Profila su tom prilikom tvrdili kako je ispitivanje na 'detektoru laži' provedeno u skladu sa zakonom i to samo s onim zaposlenicima koji su dali osobni pristanak

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMenadžeri iz domene korporativne sigurnosti samo preko privatnih poznanstava mogu doći do policije i ugovoriti suradnju bez koje njihovo djelovanje ne može biti potpuno, teza je koja se nekoliko puta provukla na okruglom stolu "Korporativna sigurnost naspram korporativne korupcije", koja se održala u sklopu četvrte konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti, piše Poslovni dnevnik.

U sklopu rasprave na tu temu spomenuo se i slučaj Profila koji je kako bi otkrio kriminalne radnje unutar same tvrtke posegnuo za testiranjem zaposlenika na poligrafu.

"Znamo da nam je taj korak narušio imidž, ali otkrili smo veliku korupcijsku hobotnicu", rekao je menadžer Ivica Šikić.

Podsjetimo, u Profilu su putem ovlaštene agencije za provođenje poligrafskog testiranja stali na kraj seriji krađa u koju su navodno bili umješani zaposlenici tvrtke.

Iz Profila su tom prilikom tvrdili kako je ispitivanje na 'detektoru laži' provedeno u skladu sa zakonom i to samo s onim zaposlenicima koji su dali osobni pristanak.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika