29.11.2010. / 13:53

Autor: Hina , Nacional.hr

Karamarko: WikiLeaks ne može ugroziti nacionalnu sigurnost RH; Kosor: Odnosi sa SAD-om ostaju isti

Internetska stranica WikiLeaks objavila je do sada 243 dokumenta, a najavljena je moguća objava čak četvrt milijuna povjerljivih dokumenata američke diplomacije.

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoMinistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas, u povodu informacija da su na internetskoj stranici WikiLeaks objavljeni i dokumenti vezani uz Hrvatsku, kako je poznato da druge zemlje prikupljaju informacije o našoj zemlji te da je to normalan proces u svijetu, ali da objava ne može ugroziti nacionalnu sigurnost.

"To ne može ugroziti nacionalnu sigurnost, a moramo vidjeti karakter objavljenih dokumenata", izjavio je Karamarko novinarima nakon današnjeg potpisivanja Sporazuma o suradnji u suzbijanju nasilja u obitelji u Muzeju suvremene umjetnosti.

Podsjetio je i da se Hrvatska stalno susreće s problemom curenja podataka.

Internetska stranica WikiLeaks objavila je do sada 243 dokumenata, a najavljeno je objavljivanje četvrt milijuna povjerljivih dokumenata američke diplomacije, o čemu je izvijestilo pet utjecajnih svjetskih novina - The New York Times, britanski The Guardian, francuski Le Monde, španjolski El Pais i njemački tjednik Der Spiegel. Iako New York Times u opširnu napisu ne spominje ni jedan dokument koji je vezan uz diplomatske dopise iz Hrvatske, Der Spiegel donosi svojevrsnu kartu objavljenih dokumenata, koja potvrđuje da postoje i oni koji su vezani uz Hrvatsku, ali list ne spominje njihov sadržaj.

Zamoljena za komentar da je internetska stranica WikiLeaks objavila da se dio diplomatskih dokumenata odnosi i na Hrvatsku, Kosor je odgovorila kako se tu zapravo nema što komentirati. "Bez obzira na to što će se objaviti to nikako neće poremetiti odnose između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, našega saveznika koji nas podupiru na europskom putu, ali koji su nas podupirali i ostvarenju strateškog cilja - članstva u NATO-u, tako da tu nema promjene", zaključila je premijerka Kosor.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 29.11.10. 17:31

"Nacionalnu sigurnost" RH ne mogu ugroziti nikakvi papiri.
Ono što definitivno ugrožava RH je kriminal i korupcija na svim nivoima.
O gospodarstvu i zaduženosti da ne pričam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika