29.11.2010. / 14:03

Autor: Hina

Marković uzvraća udarac: HNS prijavio Igora Štimca Disciplinskoj komisiji

Glavni tajnik HNS-a nije želio potvrditi da li prijava Štimca Disciplinskoj komisiji znači i onemogućavanje Štimca u podnošenju kandidature, baš kao što nije imao niti odgovor na pitanje je li razočaran što je njegov dugogodišnji suradnik Ivan Brleković dao podršku Štimcu

Vlatko Marković i Igor ŠtimacVlatko Marković i Igor ŠtimacHrvatski nogometni savez prijaviti će po službenoj dužnosti Igora Štimca Disciplinskoj komisiji HNS zbog izjava o crnim torbama i financijskim malverzacijama koje su napravile štetu ugledu HNS-a i pojedincima, izjavio je danas glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić najavljujući i podizanje privatnih tužbi na redovnom sudu.

"Postojanje crnih torbi i crnog novca opovrgnuli su službeni državni organi koji su proveli kriminalističku obradu i ustanovili da nema dokaza o kupovini glasova od strane Vlatka Markovića. Isto tako naše poslovanje prati revizorska kuća, raspravlja o njemu Izvršni odbor i usvaja ga Skupština i do sada u tim dokumentima nije pronađena niti jedna nepravilnost," kazao je Srebrić.

Glavni tajnik HNS-a nije želio potvrditi da li prijava Štimca Disciplinskoj komisiji znači i onemogućavanje Štimca u podnošenju kandidature, baš kao što nije imao niti odgovor na pitanje je li razočaran što je njegov dugogodišnji suradnik Ivan Brleković dao podršku Štimcu.

Tema današnje konferencije za novinare u Kući nogometa trebala je biti posvećena aktualnostima u hrvatskom nogometu, pogotovo nakon sinoćnje neočekivane pobjede Igora Štimca na Izvršnom odboru Nogometnog saveza Zagrebačke županije, ali se na konferenciji nije pojavio aktualni predsjednik HNS-a Vlatko Marković koji će, po riječima glavnog tajnika, sutra u 11 sati Izbornoj komisiji HNS-a predati svu potrebnu dokumentaciju za kandidaturu za svoj četvrti mandat na čelu HNS-a.

Srebrić je podsjetio da svaki kandidat mora u kandidaturi osim podrške svog matičnog saveza predočiti i podršku još šest županijskih saveza, predati uvjetovanu dokumentaciju, koja mora sadržavati i potvrde o nekažnjavanju, da se zadnje tri godine nije bavio poslovima vezanim uz sudačku organizaciju, te potvrdu da se kandidat u posljednjih godinu dana nije bavio posredovanjem u transferu igrača.

Izbor za novog predsjednika HNS-a održat će se 17. prosinca, a oba kandidata već su osigurala podršku dovoljnog broja županijskih saveza da se mogu i službeno kandidirati.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika